Franta vrea sa deporteze aproape 50 de fani rusi, a declarat Alexander Shprygin, liderul unui grup de suporteri rusi, potrivit Reuters. Acesta a declarat ca scutierii politiei franceze au oprit in Cannes un autobuz cu fani ce mergeau catre Lille.

Violente provocate de suporterii rusiFoto: Captura The Guardian

UPDATE 13.02Purtatorul de cuvant al Kremlinului face apel la oficialii si organizatiile sportive ruse sa-si foloseasca toata influenta pentru a se asigura ca fanii se poarta cum trebuie la EURO 2016.

12.14 Premierul francez Manuel Valls a spus ca unii fani “vor fi deportati pentru ca unii oameni nu pot ramane pe teritoriul national”.

“Vor sa deporteze aproape 50 de persoane, inclusiv femei care nu au luat parte la nimic”, a sustinut Shprygin, presedintele Uniunii Suporterilor Rusi.

“Politia se razbuna pentru greselile lor de acum trei zile. Suntem intr-un autobuz in Cannes si suntem blocati de scutieri. Nu mergem nicaieri deocamdata”, a declarat rusul.

El a spus ulterior ca la fata locului a venit si consulul rus, prevenind - sustine Shprygin - interventia in forta a scutierilor asupra autobuzului.

Pana acum nu exista nicio pozitie a oficialilor francezi, care au acuzat ca circa 150 de ultrasi rusi au luat parte la violente grave sambata in contextul meciului Anglia Rusia de la Euro 2016 ce s-a tinut in Marsilia.