Decizia depunerii unei motiuni de cenzura apartine PSD, dar prin acest demers se risca"sa se ajunga din lac in put", adica propunerea presedintelui Iohannis sa nu treaca de Parlament si sa se creeze astfel instabilitate politica, a declarat marti presedintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

"Daca o motiune de cenzura ca fi introdusa, trebuie sa fie decisa politic de PSD. PSD-ul inca nu s-a pronuntat. Suntem un partid destul de mare, sigur ca tot ce spune Victor Ponta pentru mine este extrem de important, dar raspunderea politica pentru acest partid o am eu. O motiune de cenzura implica nu numai simpla depunere, strangerea de semnaturi, sa zicem ca ajungem in varianta in care guvernul pica. Ajungem la domnul presedinte Iohannis, care trebuie sa desemneze un premier care trebuie sa vina in Parlament. Noi nu avem nicio garantie ca domnul Iohannis va face o propunere care vine din partea noastra sau ca face o propunere pe care noi s-o acceptam. Poate veni tot cu domnul Ciolos, poate veni cu un alt premier - 'guvernul meu 2', 'guvernul meu tehnocrat 2', pe care noi sa nu-l acceptam, si riscam sa ajungem intr-o perioada de instabilitate politica, sociala si economica si sa ajungem la concluzia ca intram din lac in put, adica sa ne trezim in situatia in care propunerile lui Iohannis sa nu treaca la Parlament. Ramane Ciolos premier interimar cu atributii limitate si va fi mult mai rau in Romania", a afirmat Dragnea, la Romania TV.

Presedintele PSD a aratat ca a discutat cu liderii ALDE si UNPR ca, dupa alegerile locale, sa fie analizate "care sunt urmarile posibile".

"Si motiunea de cenzura, urmata de o posibila instabilitate politica, sa fie ultima optiune. Dar, ce pot sa spun cu certitudine, decizia este la PSD si la aliatii nostri. Noi decidem daca acest guvern ramane sau pleaca. Dar, tocmai pentru ca decizia este la noi, raspunderea este uriasa. Dorinta mare din randurile populatiei sigur ca ne face sa fim din ce in ce mai tentati pentru a da jos guvernul. Dar aceasta reactie se poate schimba daca noi dam guvernul jos si nu ajunge un guvern de care sa raspundem noi si care sa fie pe placul cetatenilor.

Si asta este motivul pentru care eu, ca presedinte de partid, sa spun, dupa 15, 16 sau dupa 17 iulie, ca dam guvernul jos. (...) Exista riscul foarte mare ca, dupa ce guvernul ar putea cadea, mergand la Cotroceni, sa-i facem o propunere presedintelui Iohannis, sa nu tina cont de ea, sa vina tot cu varianta proprie pe care noi sa nu o agreem in Parlament si cadem din lac in put", a argumentat Liviu Dragnea.

In ceea ce priveste o posibila suspendare a presedintelui Klaus Iohannis, Dragnea a afirmat ca "PSD nu ia in calcul sub nicio forma o asemenea posibilitate, pentru ca nu e cazul".