Noul Consiliu National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) va fi numit in aceasta saptamana, a declarat marti pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Mirabela Amarandei.

"Vorbim de procesul de constituire a noului CNATDCU. In acest moment, colegii nostri analizeaza spre solutionare cele aproximativ 100 de sesizari pe care le-am primit la propunerile de comisii ale Consiliului. Saptamana aceasta va fi numit un nou CNATDCU", a afirmat Amarandei.

Ioan Aurel Pop, presedintele Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), a precizat marti ca si-a depus demisia din aceasta calitate, fiind ocupat cu functia de rector.

"Eu mi-am depus demisia din functia de presedinte CNATDCU. Sunt foarte ocupat cu functia de rector. Eu cand am acceptat sa fiu presedinte al CNATDCU provizoriu am acceptat la finalul primului mandat. Nu stiam ca voi fi rector si la al doilea mandat. Intre timp, CNATDCU a primit si sarcini pe care eu nu le cunosteam - de pilda sa se ocupe de etica universitara si constat ca nu ma pot ocupa, ar trebui sa ma mut in Bucuresti si sa stau pe langa comisii sa vad cum lucreaza. (...) Eu astept din zi in zi sa imi aprobe ministrul retragerea din functia de presedinte pentru ca nu ma pot ocupa de CNATDCU", a declarat pentru Agerpres Ioan Aurel Pop.

Pop este rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

El a fost ales in functia de presedinte al CNATDCU in luna februarie.

Pe 19 mai, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, si-a exprimat speranta ca la inceputul lunii iunie noul Consiliu National de Atestare a Diplomelor, Titlurilor si Certificatelor Universitare sa fie functional. "Cat mai repede posibil vom anunta noul CNATDCU. Am toata speranta ca la inceputul lui iunie vom avea noul CNATDCU functional. Eu va spun sincer ca imi propun sa am o intalnire undeva dupa prima decada a lunii iunie in care sa aduc vechii membri cu cei noi si sa fie cum nu s-a intamplat pana acum vreodata", spunea ministrul, intr-o conferinta de presa.