Fetita de 7 ani din Turda care a murit, duminica dupa-amiaza, dupa ce sarise de pe trambulina unui strand din statiunea hunedoreana Geoagiu Bai, si-a fracturat coloana in momentul in care a sarit, spun medicii legisti, potrivit Mediafax. Legistii hunedoreni au finalizat autopsia in cazul fetitei de sapte ani care a murit la Spitalul Municipal Orastie dupa ce a suferit un accident la un strand din statiunea Geoagiu Bai, concluzia acestora fiind ca minora si-a fracturat coloana cervicala in momentul in care a sarit de pe trambulina in apa.

Dan Marculescu, seful Serviciului Judetean de Medicina Legala Hunedoara, sustine ca moartea copilei a fost accidentala: "Autopsia a aratat o fractura de coloana cervicala probabil produsa la momentul impactului cu apa, prin saritura de la inaltime. In momentul impactului capului cu apa se produce o flexare inversa, dorso-flexie a coloanei cervicale, cand poate sa cedeze vertebra. Acest lucru este sustinut si prin faptul ca prezinta si un hematom subdural in curs de constituire, care este exclusiv de decelerare ¬ capul loveste un plan fix, apa fiind in acest caz planul fix unde a avut loc impactul", a declarat Dan Marculescu, seful Serviciului Judetean de Medicina Legala Hunedoara.

Politistii hunedoreni spun ca in cazul decesului fetitei au deschis un dosar penal de ucidere din culpa, cercetarile fiind in rem.

Totodata, in cursul diminetii de luni, familia baietelului care se presupunea ca ar fi sarit peste fata in bazin a sunat la Politie: "Politia Geoagiu a fost contactata prin reprezentant legal de familia unui minor in varsta de 7 ani, din din judetul Hunedoara, care si-a aratat disponibilitatea de a sprjini ancheta penala cu privire la decesul minorei in varsta de 7 ani, din judetul Cluj, care a suferit un nefericit accident in statiunea Geoagiu Bai", a declarat Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara.

Potrivit unor surse judiciare, copilul minor despre care politistii hunedoreni spuneau, duminica, ca ar fi sarit in bazin peste copila de 7 ani, este din comuna hunedoreana Vetel si urmeaza sa fie audiat de politisti.

Dupa audierea persoanelor care pot da detalii despre caz si in functie de concluziile legistilor, procurorii hunedoreni vor dispune masurile legale.

Politistii hunedoreni declarau, duminica, faptul ca o fetita de 7 ani din Turda a murit dupa ce sarise de pe trambulina unui strand din statiunea hunedoreana Geoagiu Bai, iar un copil i-a cazut pe spate. "Fetita era cu parintii ei la strand. A sarit de pe trambulina in bazin, in urma ei a sarit un alt copil, care i-a sarit practic in spate. Parintii au solicitat Ambulanta, iar la o ora si jumatate, dupa resuscitari, a murit la spital", declara purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, Laura Bradu.