Un teren de fotbal din vestul Germaniei a fost lovit de fulger, sambata, la finalul unui meci de juniori, incidentul soldandu-se cu 35 de raniti, dintre care trei raniti grav in randul adultilor prezenti, a relatat agentia germana DPA, citata de AFP.

Incidentul a avut loc la Hoppstadten, in landul Renania-Palatinat, potrivit agentiei DPA, care citeaza politia.

Fulgerul l-a lovit direct pe arbitrul meciului, acesta fiind transportat de urgenta la spital cu elicopterul. Alti doi adulti au suferit de asemenea rani grave.

Celelalte 32 de persoane, intre care 30 de copii cu varste intre 9 si 11 ani si doi adulti, au fost ranite usor si transportate la spital pentru a fi examinate.

"Potrivit martorilor, nici nu ploua si nici nu era innorat" in momentul in care a lovit fulgerul, a precizat un purtator de cuvant al politiei pentru DPA.

Serviciile meteorologice germane au emis o alerta de furtuna si descarcari electrice pentru ziua de sambata ce viza vestul si sudul tarii si au avertizat ca vremea rea ar putea dura tot weekendul.

Franta: 11 persoane, intre care 8 copii, lovite de fulger intr-un parc din Paris

Tot sambata, in Franta, 11 persoane, dintre care opt copii, ce sarbatoreau o aniversare intr-un parc parizian, au fost ranite de fulger, unele grav, cand asupra capitalei franceze s-a abatut dintr-odata o furtuna violenta, relateaza AFP.

In cursul serii, la cateva ore dupa furtuna, directorul serviciilor de urgenta din Paris a dat asigurari ca situatia "se prezinta destul de bine pentru majoritatea victimelor", cu exceptia unui copil care se afla in continuare la reanimare.

Furtuna a intrerupt de asemenea, timp de peste doua ore, si retransmisia turneului de tenis de la Roland Garros, doar spectatorii prezenti in tribune putand urmari partidele.

Furtunile insotite de fulgere au facut victime si in Polonia, unde s-au inregistrat sambata doi morti, un barbat de 40 de ani lovit de fulger in timp ce cobora de pe munte si un altul de 61 de ani luat de un torent de apa, potrivit presei locale. Trei persoane au fost de asemenea ranite de un fulger ce a lovit muntele Sokolica, la frontiera polono-slovaca.