Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, au indemnat sambata toti romanii sa faca miscare si, daca pot, sa sprijine orice cauza care inseamna ajutorarea oamenilor bolnavi, informeaza Agerpres

Klaus Iohannis si-a incurajat sotia, dar si pe ceilalti 2.600 de participanti ai Semimaratonului Sibiu, de sambata, desi nu a alergat, el a circulat doar cu bicicleta. Cu acest prilej, presedintele Romaniei a recunoscut ca merge mult mai putin cu bicicleta de cand si-a preluat mandatul, insa, a precizat ca nu a renuntat la ciclism si tenis.

"Am venit, in primul rand, ca sa sustin echipa in care alearga sotia mea, Carmen, dar am venit sa sustin competitia, evident. Aceasta este deja una care are traditie in Sibiu. Este pentru un scop bun. Si ii incurajez. (...) Sustin si merg cu bicicleta. Eu sunt un sustinator puternic al alergatorilor. Eu am venit ca simplu spectator si sustinator pentru competitie si, evident, pentru echipa sotiei mele. Am venit pe bicicleta si plec pe bicicleta", a spus Klaus Iohannis.

Intrebat daca mai are timp sa mearga cu bicicleta, el a raspuns: "Foarte putin. E bine si asa, decat deloc." Presedintele Romaniei considera ca toate competitiile sportive care au si scop caritabil sunt "foarte bune".

"Daca ar fi prea multe, nu stiu daca ar avea alergatori, dar asa cum este asta, mi se pare un lucru excelent si m-am bucurat ca la editia din acest an s-au inscris foarte multi participanti, inseamna ca a prins la public si este un lucru important. Foarte, foarte important sa incurajam oamenii sa faca miscare", a spus Klaus Iohannis.

Intrebat daca spera intr-o insanatosire a sistemului de sanatate din Romania, Klaus Iohannis a raspuns: "Da. De asta alergam, pentru sanatate".

Carmen Iohannis si alte sute de sibieni au alergat sambata pentru copiii prematuri din Sibiu, cei internati la Sectia de Neonatologie a celui mai mare spital public din oras, unde e nevoie de un nou aparat de respiratie.

Klaus Iohannis a sustinut-o pe sotia sa si financiar, donand bani pentru acest proiect. Presedintele le-a raspuns jurnalistilor curiosi daca i-a dat bani sotiei sa doneze pentru copiii prematuri, astfel: "Eu sustin intotdeauna si cu toate."

Dupa ce a alergat peste 5 kilometri prin Padurea Dumbrava, stafeta, cu alti doi elevi ai sai, Carmen Iohannis i-a indemnat pe toti cei care nu fac sport, sa o faca, cu atat mai mult sa doneze cauze nobile, cum este si sanatatea.

"Am avut emotii ca sa nu dezamagesc. Dar imi face mare placere, ma simt bine, cu atat mai mult ca azi am alergat pentru o cauza deosebita, pentru Spitalul de Neonatologie din Sibiu, pentru bebelusii nostri care speram sa aiba o viata normala si pentru zambetele lor si imbratisarile si mangaierile lor, facem orice", a declarat Carmen Iohannis, la finalul cursei.

Sotia presedintelui a recunoscut ca e pentru prima data cand participa la un maraton si pentru acesta s-a antrenat peste doua luni.