Presedintele Klaus Iohannis este prezent sambata dimineata in Muzeul Satului din Sibiu, unde o sustine pe sotia sa Carmen, participanta la Semimaratonul Sibiului, transmite Agerpres.

El a declarat ca e foarte important sa sustinem cauze nobile, mai ales legate de sanatate.

Carmen Iohannis alearga pentru prima data la un maraton. Ea a luat startul impreuna cu elevii sai de la Colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu, unde este profesoara de limba engleza, pentru ajutorarea copiilor prematuri din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, unde medicul Livia Ognean a pus bazele Asociatiei BabyCare si astfel a reusit sa ajute Sectia de Neonatologie.

Carmen Iohannis va alerga pe un traseu de 5,4 kilometri, in stafeta cu elevii ei.

Sustinatorii cauzei copiilor prematuri pot dona sume de bani in contul Asociatiei BabyCare, pentru a ajuta la strangerea de fonduri pentru achizitionarea unui aparat de respiratie la Neonatologia de la Sibiu.

Carmen Iohannis face sport destul de des. Sotia presedintelui Iohannis obisnuieste sa alerge cu elevii sai. De trei ori pe saptamana, aceasta joaca tenis la un club privat din Sibiu, apartinand finului Marius Vecerdea.

Semimaratonul Sibiului este considerat cel mai important eveniment caritabil de acest gen din judet. In acest an s-au inscris 2.600 de oameni la Semimaraton. Din donatiile de pana acum s-au strans aproape 300.000 de lei, potrivit organizatorilor.