Fostul ministru de finante social-democrat Eugen Teodorovici a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca dupa alegerile locale PSD trebuie sa depuna motiune de cenzura impotriva Guvernului Ciolos, el sustinand ca a fost "o greseala" votarea acestuia in Parlament, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu am spus-o, de la momentul in care s-a votat in Parlament acest guvern, ca a fost o greseala. O spun si astazi. A fost o greseala atunci. Domnul presedinte Iohannis a fost foarte abil in a ne pune noua in brate, parlamentarilor, sarcina de a vota un astfel de guvern, prin mijloace pe care, sper, candva, cu totii sa le stim si sa fie la lumina. Unii le mai stim, le mai banuim. Acum incearca sa fie la fel de abil si sa spuna ca nu este guvernul domniei sale", a declarat senatorul PSD.

Teodorovici a sustinut ca spera ca la alegerile din 5 iunie sa fie un vot masiv al populatiei in favoarea PSD, care 'sa arate, sa fie un mesaj clar catre partid in principal, catre conducerea partidului, ca o motiune de cenzura sa fie luata in discutie si sa fie depusa'.

Social-democratul a sustinut ca Guvernul Ciolos trebuie oprit, pentru ca altfel, daca va fi lasat mai departe, "asteptand alegerile din toamna, va fi greu, chiar si pentru un ministru de finante stralucit, sa faca fata incepand cu 2017 si ne vom intoarce, din pacate, la acea perioada de trista amintire 2009-2011".

Teodorovici a mai spus ca PSD este un partid mare si care trebuie sa ia o astfel de decizie dupa alegerile locale. Senatorul considera ca un politician este obligat sa lupte pentru a ajunge la putere si pentru a conduce tara, 'pentru a face bine, dupa care, in functie de asta, lumea sa te voteze sau nu'.

Eugen Teodorovici a spus ca Guvernul Ciolos este impotriva a tot ceea ce inseamna Romania. "E frustrant pentru ca oamenii din acest guvern nu raspund. (...). Hai sa fie un guvern politic, care sa raspunda. (...). Cum l-as califica? E putin sa spun anti-tot ceea ce inseamna Romania, de la simboluri pana la viata de zi cu zi. Efectiv ei lupta impotriva noastra ca tara", a sustinut social-democratul.

El a adaugat ca o solutie este o noua guvernare."Orice zi ne va costa pe noi ca tara, ca politicieni care vrem sa guvernam in viitor aceasta tara, pentru ca e greu sa repari o zi de nerealizare in orice domeniu", a conchis Eugen Teodorovici.