Doi politisti au fost retinuti de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, fiind acuzati ca au cerut bani de la administratorul unei firme sub pretextul ca este implicat intr-un dosar penal.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, citat de Agerpres, Ana Maria Tonoiu, inspector de politie in cadrul IPJ Ilfov, este acuzata de inselaciune si uz de fals, iar Vlad Octavian Marian, subcomisar in cadrul DGPMB - Politia sector 4, a fost retinut pentru inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Procurorii sustin ca, la data de 25 mai, cei doi politisti au indus in eroare pe administratorul unei societati comerciale cu privire la existenta unui dosar penal folosind o citatie completata de Vlad Octavian Marian cu date necorespunzatoare adevarului.

Politistii au cerut administratorului 10.000 de euro, din care au primit contravaloarea in lei a sumei de 5.000 de euro.

Ana Maria Tonoiu si Vlad Octavian Marian au fost prezentati la Judecatoria sector 3 cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Cercetarile in cauza sunt efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul de Investigatii Criminale, cu sprijinul Directiei de Investigatii si Protectie Interna si Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul IGPR.