Melania Renghea, politista din Olt care si-a acuzat seful de viol si mai apoi l-a injunghiat in zona abdominala, a fost condamnata, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor calificat, sentinta Curtii de Apel Craiova fiind definitiva, potrivit Mediafax.

Magistratii craioveni au dispus agravarea pedepsei dupa ce, in noiembrie 2015, Renghea fusese condamnata de Tribunalul Olt la trei ani de inchisoare, tot cu executare. Judecatorii au mentinut celelalte dispozitii ale sentintei tribunalului, Renghea fiind obligata sa-i plateasca fostului sau sef 5.000 de lei daune materiale si 20.000 daune morale.

Potrivit rechizitoriului administrat de procurori, Renghea l-a injunghiat pe comisarul Gheorghe Barbu, fostul sau sef, in zona abdominala cu un cutit de bucatarie pe care il avea in autoturism, incercand sa-i aplice si o a doua lovitura in aceeasi zona. A doua lovitura a fost deviata, insa, in genunchiul stang, in tentativa de aparare a barbatului. Evenimentul s-a petrecut in seara zilei de 26 decembrie 2012, politista sustinand, ulterior, ca a fost violata, in mai multe randuri, de comisarul Barbu, barbatul incercand acelasi lucru si atunci.

In plus, Melania Renghea a sustinut ca a fost plasata de fostul sau sef, ca favor sexual, mai multor sefi ai IPJ si din Parchetul de pe langa Judecatoria Bals.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, cei care au investigat acuzatiile politistei, au constatat ca aceste fapte nu exista.

La data incidentului, Melania Renghea avea un copil, fiind insarcinata cu inca unul. Intre timp, pe durata procesului, femeia a mai ramas o data insarcinata, in prezent fiind mama a trei copii.