Justitia franceza se va pronunta pe 8 iunie daca guru roman controversat Gregorian Bivolaru, arestat in februarie la Paris, va trebui sa fie predat Bucurestiului, unde a fost condamnat in absenta in 2013 la sase ani de inchisoare pentru agresiune sexuala asupra unei minore, relateaza France Presse, citata de Agerpres.

Liderul MISA Gregorian Bivolaru (arhiva)Foto: Agerpres

Denuntand "manevre abjecte" si "calomnii flagrante" din partea Bucurestiului, Gregorian Bivolaru, 64 de ani, si-a reiterat miercuri in fata camerei de instructie a curtii de apel din Paris refuzul de a fi transferat in tara sa de origine, noteaza AFP.

Curtea a decis sa-l mentina in detentie, in asteptarea deciziei sale ce poate fi atacata cu recurs.

Fondator al MISA (Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut), o organizatie considerata o secta de detractorii ei, Gregorian Bivolaru a fost inculpat in 2004 in Romania pentru agresiune sexuala asupra minorei si trafic de minori, aminteste AFP.

El a fugit si a fost arestat in Suedia in 2005. Dar Stockholmul a refuzat sa-l extradeze si i-a acordat statutul de refugiat politic.

De la condamnarea sa in Romania, Bivolaru era cautat activ. Bucurestiul a emis un mandat de arestare european pe numele sau si Europol l-a inscris in registrul de "most wanted", lista cu cei mai cautati infractori.

El a fost arestat pe 26 februarie la Paris in posesia unor documente false, in timp ce vizita un targ de carte.

MISA starneste polemici si unii membri sau centre au facut obiectul unor anchete ale politiei in Europa, mai ales pentru suspiciune de prostitutie, respinsa de organizatie, mai aminteste AFP.