CNA nu este de acord cu un proiect legislativ ce ar interzice publicitatea la jocurile de noroc pe posturile de radio si televiziune. Tot CNA a dat aviz negativ si pentru o initiativa legislativa ce ar obliga toate posturile, inclusiv pe cele private, sa difuzeze Imnul National.

  • CNA a respins, marti, un proiect de modificare a legislatiei ce viza interzicerea publicitatii audiovizuale la jocurile de noroc. Potrivit Mediafax, membrii CNA si serviciul juridic al Consiliului au considerat ca interdicita ar produce o ingerinta in piata audiovizuala, ingradind publicitatea pe posturile romanesti, in timp ce televiziunile din alte state, retransmise in Romania, ar putea difuza in continuare astfel de reclame. CNA ceruse o solicitare sa-si exprime o opinie motivata in privinta unui proiect de modificare a Legii privind publicitatea si unei schimbari a Legii audiovizualului, initiate de mai multi deputati liberali si care ar fi limitat publicitatea pentru jocurile de noroc doar la publicatiile de specialitate si la spatiile in care se organizeaza astfel de jocuri.
  • CNA a dat aviz negativ, marti, unui proiect de modificare a legii ce ar fi obligat toate posturile radio-TV din Romania, deci inclusiv cele private, sa difuzeze zilnic Imnul National, actuala legislatie obligand doar TVR si Radioul public sa difuzeze imnul. Potrivit Mediafax, Valetin Jucan şi-a exprimat dezaprobarea faţă de acestă schimbare, spunând că Televiziunea Română are rolul de a difuza imnul, rol pe care îl respectă. Avizul negativ a fost aprobat de opt dintre cei noua membri CNA prezenti.