Din explicatiile lungi si scuzele fata de partid exprimate marti seara la B1 TV de Liviu Dragnea din cauza lui Valeriu Zgonea, o declaratie a trecut mai putin observata. Dragnea a spus ca revenirea lui Ponta in prim planul politicii se datoreaza exclusiv deciziilor fostului premier. Or, asta intra putin in contradictie cu stirile "pe surse" care anuntau ca partidul vrea sa-l sustina pe Victor Ponta la conducerea Camerei Deputatilor in locul lui Valeriu Zgonea. Din ce spune Dragnea azi se intelege ca partidul nu i-a propus niciodata nimic si mai rezulta destul de clar ca Ponta s-a cerut singur in aceasta functie.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Cum s-a rostogolit insa in spatiul public ideea ca PSD vine cu Ponta la Camera Deputatilor in locul lui Zgonea? In urma cu doua-trei saptamani, cand a inceput discutia despre schimbarea lui Zgonea, pe cateva site-uri a aparut "pe surse" informatia ca "Victor Ponta Victor Ponta nu va refuza functia de presedinte al Camerei Deputatilor daca presedintele Liviu Dragnea, conducerea PSD ii va propune acest lucru" sau ca "peste 120 de deputati PSD au semnat o lista de sustinere a lui Victor Ponta pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor".

Ulterior, Victor Ponta a raspuns pozitiv solicitarilor anonime de a fi presedintele Camerei, prezicand ca la o adica nu s-ar da in laturi. "Nu sunt nici foarte dornic de functii, ca am avut destule functii, dar nici nu ma apuc sa fac acum pe domnisoara pe care toata lumea o curteaza si se lasa curata. Cand va fi cazul o sa discutam", a spus pe data de 5 mai fostul premier.

In mod evident, condamnarea lui Liviu Dragnea pe data de 22 aprilie si conflictul acestuia cu Valeriu Zgonea l-au determinat pe Victor Ponta sa se reactiveze, simtind ca e un bun prilej de a reveni cumva in plan politic. Ponta suporta greu anonimatul si penitenta politica, din acest motiv l-am vazut disperat sa apara in orice conditii, chiar in interviuri derizorii cu Felix Rache, adica un fel de divizia C a Antenei 3.

Cel mai probabil, Liviu Dragnea l-a invitat pur formal sa ajute partidul in campanie, afisandu-se cu el prin tara, dar atentie mare, nu i-a oferit public vreo functie. Dragnea nu pare sa fi facut altceva decat sa tina aproape un rival intern cu care s-a aflat mereu in relatii proaste in ciuda declaratiilor publice de iubire. Astazi, cand a apele s-au mai linistit in partid, liderul PSD spune aproape cu subiect si predicat ca Victor Ponta s-a autopropus in functia de presedinte al Camerei Deputatilor: "Victor Ponta nu a fost undeva intr-un sertar si trebuia apasat pe un buton. Nu l-am pus eu, nu l-a pus altcineva. Victor Ponta a luat o decizie, sa stea putin pe margine. Tot el a luat decizia sa se reactiveze. Este un om responsabil si un om matur. Ia deciziile singur".

In ce priveste functia de presedinte PSD, Dragnea anunta ca "PSD-ul va avea noul lider la inceputul anului anului 2017, asta este categoric", precizand ca e dispus sa "moara in picioare" deoarece condamnat la moarte sau la puscarie pana in decembrie 2016 nu o sa fie. Altfel spus, si lupta pentru sefia partidului se mai amana putin. Nu stiu cat de mult isi doreste Ponta sa revina la varful politicii, dar Dragnea pare sa-l tina deocamdata in sertarul din care liderul PSD a incercat a mica strategie pentru a mai scoate putin capul. Apoi, pare ca-l mai si umileste putin, demascandu-l ca s-a autopropus sef.

In fine, acelasi abil lider PSD ii cere fostului premier sa-si asume ca l-a promovat pe Valeriu Zgonea la Camera Deputatilor: "Asta am stabilit cu Victor (n.r.- Ponta). El sa isi asume promovarea in functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Eu imi asum si imi cer scuze fata de tot partidul ca l-am propus presedinte executiv". (sursa: Agerpres).

Inca o mica observatie. Vad ca liderii PSD au ajuns sa-si ceara scuze cand realizeaza ca au comis eroarea de a pune in functii importante oameni care nu le sustin si promoveaza toate mizeriile. Mai in gluma, mai in serios, o sa-si ceara curand scuze ca prin partidul lor ratacesc si oameni cinstiti. Pasul urmator e sa-si puna in programul electoral eradicarea respectarii legii din societate. Vanghelie, de pilda, si-a propus ca obiectiv "eradicarea fricii", adica dreptul de a fura fara frica de puscarie.

PS: Ca de obicei, lui Ponta ii cedeaza nerviii cand ii spune cineva adevarul in fata. M-a atacat iarasi pe pagina de Facebook la fel cum face cu toti cei care nu-l ridica in slavi, sugerand ca sunt acoperiti sau ca scriu la ordin. Pe langa asta, a manipulat si mintit ca de obicei postand o stire cu Dragnea afirmabd complezent, pe data de 2 mai, ca "sufleteste si pragmatic si-ar dori ca Ponta sa fie presedintele Camerei". Numai ca realitatea oficiala este cea expusa de acelasi Liviu Dragnea imediat dupa sedinta PSD din 28 martie in care s-a decis excluderea lui Valeriu Zgonea: "Întrebare: I-aţi propus lui Victor Ponta să fie preşedinte al Camerei? Liviu Dragnea: Nu i-am propus lui Victor Ponta să fie preşedintele Camerei Deputaţilor". Pe scurt, Dragnea nu-i propune nimic, dar isi doreste sufleteste...Imediat dupa asta au aparut "stirile pe surse" si nu m-ar mira foarte tare sa si le fi dat Ponta singur.