Cinci persoane si-au pierdut viata iar alte 11 au fost ranite vineri de tiruri cu proiectile asupra unui miting la Benghazi, in estul Libiei, potrivit unei surse medicale, citate de AFP, informeaza Agerpres.

"Tiruri de obuze asupra unei adunari in centrul orasului Benghazi au facut cinci morti si 11 raniti", a declarat un medic de la spitalul Al-Jalaa.

Un corespondent AFP aflat la fata locului a vazut doua corpuri si mai multi raniti printre cei care au participat la acest miting organizat vineri dupa-amiaza in Piata Al-Kish din Benghazi in sprijinul fortelor armate fidele parlamentului recunoscut, instalat la Tobruk (est) sub comandamentul controversatului general Khalifa Haftar.

O sursa militara din randul acestor forte a declarat ca "obuzele au fost trase dinspre sectorul Soug el Hout", la nord de Benghazi, o zona aflata sub controlul gruparilor armate care se opun fortelor fidele lui Khalifa Haftar.

Benghazi, al doilea oras ca marime din Libia situat la 1.000 de kilometri est de capitala Tripoli, este de aproape doi ani scena unor lupte sangeroase intre fortele loialiste si militii armate, printre care jihadistii din gruparea Statul Islamic (SI) si Ansar al-Sharia, apropiata de Al-Qaida.

Fortele fidele generalului Khalifa Haftar au preluat controlul asupra mai multor cartiere din Benghazi, insa nu reusesc sa elibereze intreg orasul.