Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a cerut, vineri, in cadrul unei videoconferinte, Directiilor de Sanatate Publica din tara sa verifice prin intermediul compartimentelor de audit contractele incheiate de catre unitatile sanitare publice din subordinea Ministerului Sanatatii cu firma HexiPharma, informeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat.

Patriciu Achimas CadariuFoto: Agerpres

De asemenea, ministrul Sanatatii a cerut sprijinul Ministerului Afacerilor Interne pentru ca toate unitatile sanitare publice, aflate in subordinea autoritatilor publice locale, sa fie auditate in ceea ce priveste contractele incheiate cu compania HexiPharma, se mai arata in comunicat.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, vineri dimineata, ca se impune modificarea legislatiei din sanatate, pentru ca actuala legislatie "de multe ori nu ne lasa sa ducem lucrurile pana la capat". Totodata, exista si probleme de legislatie ce vizeaza responsabilizarea managerilor de spitale, a precizat Ciolos. Guvernul intentioneaza sa foloseasca urmatoarele 6 luni pentru a lua masuri structurale "care chiar daca nu vor reforma sistemul medial, vor scoate la lumina ce se intampla".