Sambata, 7 mai 2016, ora 20:15, la Teatrul de Arta Bucuresti e seara de concert. Maxim Belciug urca pe scena pentru a oferi unul dintre acele recitaluri care i-au adus renumele de "chitarist al incantarilor". O intalnire de suflet, cu Bach si Borges stand la aceeasi masa, vorbind despre omenie pe ruseste, intr-o lume pe care frumusetea deja a salvat-o. Si, odata cu ea, poate si pe unii dintre noi.

Maxim BelciugFoto: Afis concert

Maxim Belciug este un nume binecunoscut printre amatorii de muzici rafinate. Un artist clasic in formarea si preferintele sale, discret ca persoana, dar expresiv pana la nastrusnicie ca muzician, care staruie, de peste 20 de ani, sa arate publicului cum se poate declina frumosul pe o chitara. A cantat mult, in diverse formule camerale, atat in tara cat si in strainatate, in Serbia, Ungaria, Polonia, Austria, Franta, Scandinavia, Italia, Spania, dar cel mai bine se simte in recitalurile solo, atunci cand, singur cu chitara sa, poate da frau liber fanteziei, transformand matematica riguroasa a partiturii in clocot si pasiune. Concertele sale nu au nimic de „spectacol”, nimic senzational. Apare singur pe scena, impovarat deja de muzica ce va sa vina, si se aseaza pe scaun. Apoi incepe. Mana sa atinge corzile, iar chitara se transforma intr-o orchestra cu sunet limpede, la scara umana, care simte, sufera, plange si canta, se tulbura sau striga bucurii fara nume. Iar tu asculti cantarea sa fireasca, fara zorzoane, si te intrebi cum de-ai uitat ca sufletul se hraneste cu lucruri simple. Un om cu o chitara. Atat de simplu. si totusi, ce incantare.

Concertul incepe la ora 20:15 si are loc sambata, 7 mai 2016, in sala de spectacole a Teatrului de Arta Bucuresti, din str. Sfantul Stefan 21. Informatii si rezervari: 0737.904.932, rezervari@teatruldearta.ro. Bilete online pe www.teatruldearta.ro/bilete si Eventim.ro.