Seful operatiunilor umanitare ale ONU a cerut o ancheta imediata asupra loviturilor aeriene contra unei tabere de civili refugiati in Siria, care au facut cel putin 28 de morti, declarandu-se "ingrozit si dezgustat", noteaza AFP, citata de Agerpres.

"Daca se descopera ca acest atac socant a vizat in mod deliberat o structura civila, acest lucru ar putea constitui o crima de razboi", a declarat Stephen O'Brien, cel mai inalt responsabil al ONU pentru afaceri umanitare.

Cel putin 28 de civili, printre care femei si copii, au fost ucisi de aceste lovituri aeriene contra unei tabere situate in provincia Idleb (nord), unde au gasit refugiu familii ce au fugit de luptele din regiunea vecina Alep. Aceasta provincie, in apropiere de granita cu Turcia, este controlata de Frontul Al-Nosra, filiala Al Qaida in Siria, si rebelii care ii sunt aliati.

"Sunt ingrozit si dezgustat dupa informatiile despre moartea civililor astazi in lovituri aeriene ce au atins doua facilitati unde oamenii refugiati au cautat adapost", a declarat O'Brien intr-un comunicat.

Mii de sirieni au fugit de lupte in aceasta provincie din nord in ultimele saptamani si tabere pentru refugiati au fost instalate de-a lungul granitei cu Turcia.