Poate doar in zona Washington ar putea fi vazut seful contrainformatiilor americane incatusand un suspect dupa ce i-a intrerupt pranzul cu o masina ce a intrat in restaurant si a fost cuprinsa de flacari, noteaza agentia Reuters, citata de Agerpres.

Directorul Contrainformatiilor Nationale din Statele Unite William "Bill" Evanina manca la Silver Diner in McLean, statul Virginia, miercuri, cand un Hummer a intrat in cladire si a luat foc, a declarat un oficial din cadrul informatiilor americane, care a descris incidentul cu conditia anonimatului.

O inregistrare video postata pe YouTube ii arata pe Evanina, imbracat in costum, si pe doi dintre comesenii sai tragandu-l afara din Hummer pe sofer.

Barbatul cade si Evanina, un fost agent al Biroului Federal de Investigatii, il incatuseaza cu mainile la spate, in timp ce se aud sirene si ies flacari din masina.

Oficialul din cadrul informatiilor a declarat joi ca cei doi tovarasi ai lui Evanina erau un fost agent FBI si un fost ofiter CIA.

Un purtator de cuvant al lui Evanina nu a avut niciun comentariu de facut. Directorul FBI James Comey l-a chemat pe Evanina sa-l felicite, a declarat o sursa familiara cu problema.

Politia comitatului Fairfax a anuntat ca patru persoane au fost ranite, inclusiv soferul. Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca barbatul era in spital si impotriva sa nu a fost retinuta nicio acuzatie.

Un purtator de cuvant de la Silver Diner a afirmat intr-un comunicat ca soferul este un fost angajat. In McLean, locul incidentului, este cartierul general al Agentiei Centrale de Informatii (Central Intelligence Agency - CIA), aminteste Reuters.