Mai multe persoane protesteaza, joi dupa-amiaza, in fata Ministerului Sanatatii, nemultumite de reactia oficialilor din institutie in scandalul dezinfectantilor, protestatarii aruncand cu vopsea pe scari si afisand un banner pe care scrie "Stergem urmele crimei", relateaza Mediafax.

Protest la Ministerul SanatatiiFoto: Facebook/ Sidonia Bogdan

Joi, in jurul orei 16.00, mai multe persoane au pornit un protest spontan, in fata Ministerului Sanatatii, imbracate cu halate medicale.

Protestatarii au aruncat cu vopsea rosie pe scarile institutiei iar apoi au inceput sa stearga cu un mop, afisand in tot acest timp un banner pe care scrie "Stergem urmele crimei. Ministerul Sanatatii, DNA, DIICOT, complici la omor".

La ora transmiterii acestei stiri, protestatarii discuta cu o echipa de jandarmi sosita la fata locului pentru a opri protestul.

Vineri seara, incepand cu ora 19.00, in Piata Universitatii, este anuntat un protest la care se preconizeaza ca vor veni cateva sute de persoane nemultumite de reactia autoritatilor in cazul neregulilor semnalate la produsele biocide folosite in spitalele din tara.

UPDATE: Cei trei tineri care au protestat joi in fata Ministerului Sanatatii, aruncand cu vopsea rosie pe scarile institutiei, au fost amendati de jandarmi cu 700 de lei fiecare, au declarat oficiali din cadrul Jandarmeriei Bucuresti.

Cei trei tineri, doi barbati si o femeie, care joi au protestat in fata Ministerului Sanatatii, nemultumiti de reactia institutiei in cazul dezinfectantilor din spitale, au fost identificati de jandarmi si au fost amendati cu suma de 700 de lei fiecare, pentru actiuni contrare ordinii publice, au declarat pentru Mediafax oficiali din cadrul Jandarmeriei Bucuresti.