In anul 2012, Directia Nationala Anticoruptie a avut pe masa un dosar privind 4 licitatii trucate la achizitia de dezinfectanti in spitale. Trei dintre aceste licitatii erau castigate de Hexi Pharma. Trei dintre aceste licitatii erau castigate de Hexi Pharma, firma acuzata de diluarea de pana la 10 ori a dezinfectantilor vanduti in peste 300 de spitale din Romania. Dosarul a fost trimis de DNA Parchetului Judecatoriei Sectorului 2, care a deschis urmarirea penala, insa in 2014 a clasat dosarul fara audieri, arata o noua investigatie jurnalistica semnata de Mirela Neag, Razvan Lutac, Catalin Tolontan si Alex Nicodim. De asemenea, in martie 2016, Parchetul a primit o alta plingere penala contra lui Condrea, care a ajuns la DIICOT, potrivit investigatiei publicate pe blogul lui Catalin Tolontan, Tolo.ro.

Spital din RomaniaFoto: Hotnews

Spitalele ale caror licitatii erau vizate de dosarul din anul 2012 sunt Elias, Sf. Ioan, Calarasi si Institutul pentru protectia mamei si copilului.

DNA a transmis dosarul la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, care initial a deschis urmarirea penala, insa in 2014 a clasat dosarul, fara cercetari, sustine Tolo.ro.

Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma, avea in acest timp contracte cu 350 de spitale. El nu a fost chemat de procurori pentru nicio declaratie.

Un alt dosar care il vizeaza pe Dan Condrea sta neatins din martie 2016 la DIICOT, mai arata investigatia Tolo.ro.