Detoxifiere de urgenta dupa festin. Cum sa scapi de toxine si probleme digestive intr-o singura zi. Oboseala, balonare, disconfort, un kilogramdoua in plus, acestea sunt efectele "de a doua zi" ale ospatului traditional de Paste stropit cu alcool. Organismul supus la caznele digestiei la foc continuu are nevoie de detoxifiere "de urgenta". Apa, ceaiuri si alte lichide pe stomacul gol, o cafea amara pentru alungarea senzatiei de greata, multe fructe si legume bogate in vitamina C, pauza de alcool si grasimi, dar si plimbari in aer liber sunt principalele reguli ale detoxifierii. Incepeti dimineata cu un pahar de apa la temperatura camerei, urmat de o cafea amara (cu exceptia cardiacilor). Lichidele sunt cel mai bun lucru care i se poate intampla organismului ghiftuit cu grasimi, dulciuri si alcool. Norma de cel putin doi litri se completeaza din apa plata sau minerala (in functie de tolerabilitatea fiecaruia), compoturi slab indulcite, sucuri naturale de casa, dar si ceaiuri. Ceaiul verde, un diuretic si laxativ excelent, poate inlocui cu succes cafeaua. Se recomanda doua-trei cani pe zi. Ceaiul de musetel (efect laxativ), ceaiul de soc si ceaiul de urzica sunt alte sortimente cu proprietati curative, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Painea recastiga terenul pierdut in batalia pentru o alimentatie sanatoasa. Dupa un razboi impotriva ei declansat mai ales de persoane neavizate, painea incepe, incet-incet, sa-si reia locul binemeritat in cadrul unei alimentatii sanatoase. Principalii avocati ai apararii sunt medici nutritionisti care explica de ce nu ar trebui exclus acest aliment din dieta unui om sanatos si in ce cantitati ar trebui consumat pentru a nu deveni neprietenos cu silueta. A fost acuzata ca ingrasa. Ca determina aparitia multor boli si ca ar fi responsabila pentru epidemia de obezitate. Unii au acuzat glutenul continut in paine ca sapa serios la temelia sanatatii. Altii au considerat ca, pur si simplu, painea nu mai e "la moda", astfel ca ar trebui inlocuita cu altceva. Alina, 35 de ani, din Bucuresti, a renuntat de ceva vreme sa mai consume paine. "Initial, am taiat franzela alba de pe lista, desi, marturisesc, imi placea la gust. Am citit pe internet ca e nesanatoasa, asa ca am incercat painea neagra. Mi s-a parut acra si, incet-incet, am renuntat la toate sortimentele, pentru ca nu am mai stiut daca sunt bune sau rele. In fiecare zi, citeam pe net informatii contradictorii". Cu toate ca tanara nu are probleme cu greutatea, tine o dieta bazata, in principal, pe carne alba si salate, pe care i-a recomandat-o un consilier nutritional la care a ajuns printr-o prietena, anuntaAdevarul.

Esti mai batran decat pari? Secretul pentru care toti te invidiaza. Oamenii de stiinta sunt dintodeauna intrigati de secretul imbatranirii aspectului fizic. Motivul pentru care exista deopotriva oameni care par mult mai tineri decat sunt si oameni care par mult mai batrani. Aparent, totul depinde de inzestrarea genetica mai mult decat se credea. Aceeasigena responsabila pentru pielea deschisa la culoare si parul roscat ne face sa parem cu cel putin doi ani mai tineri, potrivit studiului publicat in revista Cellular Biology. Pe scurt, oamenii de stiinta britanici si olandezi au luat un grup de voluntari, carora le-au aratat fotografii cu mai mult de 4.ooo de oameni, de ambele sexe, cerandu-le sa le dea o varsta in functie de aspectul fizic, informeazaClick.

Adevarul despre constipatie. Ce boli grave poate ascunde, ce legatura are cu depresia, cafeaua sau exercitiile fizice. Mit: ar trebui sa aveti un scaun in fiecare zi. "Normalul" variaza de la o persoana la alta. Unii oameni ies afara de trei ori pe zi, in timp ce altii de trei ori pe saptamana. Constipatia inseamna sa ai mai putin de trei scaune pe saptamana. Esti considerat constipat grav daca ai doar un scaun pe saptamana. Mit: constipatia creeaza toxine si probleme de sanatate. Constipatia obliga organismul sa absoarba substante otravitoare existente in scaun, cred unii oameni. Acest lucru provoaca boli, cum ar fi artrita, astmul sau cancerul de colon. Nu exista nicio dovada stiintifica potrivit careia scaunele produc toxine, iar laxativele sau clismele pot preveni cancerul sau alte boli, scrieDoctorulZilei.ro..

Depresia cronica la persoanele in varsta poate fi semnul unei viitoare demente. La persoanele trecute de 50 de ani, formele cronice de depresie pot fi semnul unei boli grave neurodegenerative, anunta un studiu publicat in revista "The Lancet Psychiatry". Cele mai frecente cazuri sunt cele de dementa de origine vasculara si cele de Alzheimer. Episoadele punctuale sau cele recurente ale depresiei sunt excluse, potrivit aceleiasi surse, preluata de AFP. Cercetarea noteaza ca in timp ce pentru unii oameni simtomele de depresie trec in timp, pentru altii se agraveaza si pot ajunge sa sufere de depresie cronica. Intensificarea simptomelor de depresie cronica la persoanele in varsta poate anunta o boala neurodegenerativa in stadiu precoce. Studiul a analizate datele a 3.325 de persoane cu varsta de 55 de ani si peste din Olanda, in intervalul 1993-2004 si apoi le-au monitorizat timp de 10 ani, anuntaAdevarul.