Doi soldati ucraineni au fost ucisi in timpul unor confruntari intre armata si fortele separatiste pro-ruse in estul Ucrainei, in pofida unui nou acord de incetare a focului, a anuntat sambata un purtator de cuvant al fortelor militare ucrainene, scrie Agerpres.

"In timpul ultimelor 24 de ore, doi soldati ucraineni au fost ucisi si alti patru au fost raniti", a declarat Andrei Lisenko, acuzandu-i pe separatisti ca "nu respecta acordul de incetare a focului".

Acest nou acord de incetare a focului a fost incheiat vineri intre Ucraina si separatistii pro-rusi in timpul unor negocieri organizate la Minsk, sub egida Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE).

Armistitiul a intrat in vigoare vineri (21.00 GMT) in bastioanele rebelilor din Lugansk si Donetsk, cu ocazia Pastelui, sarbatorit la sfarsitul acestei saptamani de ortodocsi, si ar urma sa dureze pana la ziua victoriei asupra fascismului in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, sarbatorita in regiunile separatiste la 9 mai.

Acest nou acord de incetare a focului este menit sa intareasca armistitiul deja incheiat la Minsk in septembrie, insa puternic fragilizat de recentele confruntari dintre armata ucraineana si separatisti.