Radu Muntean, regizorul filmelor "Hartia va fi albastra" si "Marti, dupa Craciun", face parte din juriul Cinefondation al Festivalului de Film de la Cannes, editia 2016, scrie Mediafax. Cea de-a 69-a editie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc in perioada 11-22 mai.

Radu MunteanFoto: Voodoo Films

Juriul sectiunii Cinefondation si de scurtmetraje va fi prezidat in acest an de regizoarea si scenarista japoneza Naomi Kawase. Juriul ii mai cuprinde pe Radu Muntean (regizor si scenarist - Romania), Marie-Josee Croze (actrita - Canada / Franta), Jean-Marie Larrieu (regizor si scenarist - Franta) si Santiago Loza (regizor, scenarist si dramaturg - Argentina).

Juriul va premia filme studentesti, dar va acorda si Palme d'Or pentru scurtmetraj.

Premiile sectiunii Cinefondation vor fi anuntate pe 20 mai, intr-o gala ce va avea loc la Teatrul Bunuel din Cannes, urmata de proiectiile peliculelor castigatoare.

Trofeul Palme d'Or pentru scurtmetraj va fi disputat intre cele 10 scurtmetraje selectate in acest an si va fi decernat pe 22 mai.

Radu Muntean este regizor si scenarist. Doua dintre filmele sale au fost nominalizate in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes: "Marti, dupa Craciun" (2010) si "Un etaj mai jos" (2015). Celelalte filme ale sale sunt: "Furia" (2002), "Hartia va fi albastra" (2006), "Boogie" (2008), "Vorbitor" (2011).