MCA Romania (Centrul pentru Monitorizare si Combatare a Antisemitismului) acuza, intr-o solicitare transmisa procurorului general, ca un presupus colonel SRI in rezerva a publicat o carte in care este negat Holocaustul si solicita "aplicarea ferma a legislatiei in vigoare". Organizatia sustine ca autorul cartii Vasile I. Zarnescu, editura si libraria "au colaborat, fara nici o retinere, sfidand legea si bunul simt, pentru publicarea unei carti care neaga existenta si moartea a 6 milioane de oameni dintre care 1,5 milioane de copii, victime ale Holocaustului si batjocoreste atat familiile acelor victime cat si pe supravietuitori". Lansarea cartii "Holocaustul. Gogorita diabolica" a fost anuntata pentru ziua de vineri, 8 aprilie, pe site-ul Librariei Mihai Eminescu din Bucuresti.

Coperta "Holocaustul", Vasile I ZarnescuFoto: MCA Romania

ACTUALIZARI:

  • 17:10: "Suntem intr-o tara democratica, libera si libertatea de expresie este garantata. Legea (n.r. - care interzice negarea holocaustului) este neconstitutionala, anti-romaneasca. (...) Holocaust inseamna arderea unui evreu in cuptor pentru simplu fapt ca este evreu. In Romania nu a existat asa ceva. Daca o fi existat, probabil prin Germania. Acolo sa caute aceasta problema. Eu nu neg Holocaustul ca atare, spun doar ca in Romania nu a existat." a declarat reprezentantul editurii Dacoromana, Geo Stroie
  • 16:50: "Cand ajung in Bucuresti, o sa vad despre ce este vorba. Daca lezeaza interesele unor oameni, vom scoate cartea de pe rafturi. Noi suntem doar distribuitor de carte, nu raspundem de continutul cartilor. Aceasta este sarcina editurii.", a declarat Geta Vodita, director comercial al librariei Mihai Eminescu, pentru HotNews.
  • Astazi, in jurul orei 16, cartea se gasea pe rafturile librariei Mihai Eminescu din capitala. Aceasta este vanduta la pretul de 99,50 RON si poate fi cumparat si online. Este o lucrare vasta avand in jur de o mie de pagini.

"Mesajul adresat de Vasile I Zarnescu cititorilor lui este pe coperta cartii acolo unde este scris, conform materialului atasat, ca <>...<>. In Romania exista o legislatie clara in cea ce priveste negarea Holocaustului si propagarea negationismului/antisemitismului. In cazul de fata, conform documentelor atasate, Vasile I Zarnescu scrie o carte pur antisemita/ negationista, o editura il ajuta pe acesta sa o editeze si sa o publice iar o librarie renumita o lanseaza si o vinde. (...) Demn de retinut este faptul ca Vasile I Zarnescu, conform materialelor atasate, detine gradul de Colonel SRI in rezerva. Exact din aceasta cauza ne adresam Dvs cu acest caz.", se arata in scrisoare transmisa procurorului general duminica de MCA Romania.

Organizatia ataseaza solicitarii un articol de presa in care este semnalata lansarea cartii, coperta cartii si un articol publicat pe blogul deveghepatriei.wordpress.com sub titlul "Colonel (r) Vasile Zarnescu (SRI) – Escrocii si musamalizatorii fraudei Rosia Montana! CITITI CU CEA MAI MARE ATENTIE!"

Vasile I Zarnescu apare pe coperta cartii "Holocaustul. Gogorita diabolica" imbracat intr-o uniforma SRI. Cartea este publicata la editura DacoRomana si vanduta de Libraria Mihai Eminescu din Bucuresti. Zarnescu se prezinta pe internet si semneaza articole folosind titulatura de colonel al Serviciului Roman de Informatii in rezerva.