Trei persoane, dintre care doi elevi de 14 ani, sunt cercetate penal dupa ce, in ultima saptamana, au spart doua institutii de invatamant din judetul Botosani, a anuntat, sambata, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ), Daniela Gheorghiescu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, politistii de ordine publica din municipiul Dorohoi l-au surprins, sambata, in flagrant, pe un barbat de 44 de ani care a patruns prin efractie intr-unul dintre imobilele Colegiului 'Grigore Ghica' cu intentia de a sustrage bunuri.

De asemenea, doi copii, ambii de 14 ani, ar fi intrat, in perioada 8-11 februarie, prin efractie, intr-o unitate scolara din zona Teioasa- Darabani, de unde au sustras mai multe bunuri, cauzand un prejudiciu de aproximativ 100 lei.

Cei trei hoti sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Totodata, o primarie din judetul Botosani a fost sparta, la inceputul acestei saptamani, hotii furand echipamente electronice. Persoane necunoscute au prin efractie in sediul Primariei Frumusica de unde au furat doua calculatoare si o sursa externa in valoare de aproximativ 3.000 de lei.