Trafic ingreunat de zapada, sambata seara, pe DN7A, in judetul Valcea, dar si pe DN67C Novaci - Ranca, in judetul Gorj, anunta Centrul Infotrafic al Politei Romane. In zona domeniului schiabil Transalpina Ski Resort, mai multe echipaje ale CNADNR efectuand deszapezirea, dupa ce un numar de 60 de masini au ramas blocate la baza partiei.

In judetul Valcea, a nins abundent, sambata, pe DN7A, in zona Vidra - Obarsia Lotrului, iar pe carosabil s-a depus un strat de zapada care masura aproximativ 20 de centimetri, transmite Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, citat de Mediafax.

In zona Vidra, un autoturism cu tractiune pe spate nu a mai putut inainta, iar traficul rutier a fost intrerupt temporar. In zona s-a actionat cu patru utilaje de deszapezire, anunta sursa citata.

Autoritatile au intervenit cu patru utilaje de deszapezire si in judetul Gorj, acolo unde a nins pe DN67C Novaci - Ranca.

Meteorologii au emis o atentionare de ploi, vant si ninsori la munte, valabila pana duminica la ora 14.00. Potrivit meteorologilor, rafalele de vant vor atinge viteze de 60-65 km/h.

  • 60 de masini blocate la Transalpina Ski Resort

"Ninge abundent pe DN 7A intre Voineasa si Obarsia Lotrului, stratul de zapada masoara peste 5 cm pe carosabil. Un numar de 60 de masini cu turisti ramasesera blocate pe drum, la baza partiei. Acum s-a descongestionat traficul, avem doua echipaje ale CNADNR care lucreaza in zona, am mai trimis doua si daca e nevoie apelam la Gorj pentru ajutor. Pe Valea Oltului stam atenti pentru monitorizare, suntem sub avertizare pana duminica la ora 12,00", a declarat sambata, pentru Agerpres, prefectul judetului Valcea, Dumitru Cornoiu.

In judetul Valcea, ploua de sambata dimineata in majoritatea regiunilor, iar la peste 1.200 de metri altitudine, precipitatiile sunt sub forma de lapovita si ninsoare. Autoritatile recomanda conducatorilor auto sa evite DN7A Brezoi - Petrosani, unde caderile de zapada sunt abundente, sau sa aiba masinile corespunzatoare pentru circulatia in conditii de iarna.