Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit cu omologul sau ucrainean Petro Poroshenko sambata, in marja Conferintei Internationale de Securitate de la Munchen, ocazie cu care cei doi sefi de stat au discutat despre necesitatea implementarii acordurilor de la Minsk si depsre vizita pe care liderul ucrainean o va efectua in Romania anul acesta.

Klaus Iohannis si Petro Poroshenko s-au intalnit si in februarieFoto: Presidency.ro

"Convorbirile au evidentiat progresele deja inregistrate pe anumite dosare bilaterale si dorinta ambelor parti de a avansa in implementarea proiectelor comune aflate in derulare", informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit presedintiei, "cei doi interlocutori au avut si un schimb de opinii referitor la evolutiile din regiune si din estul Ucrainei. Presedintele Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei si a subliniat importanta implementarii depline a Acordurilor de la Minsk pentru solutionarea crizei. Presedintele Romaniei l-a asigurat, totodata, pe oficialul ucrainean de sprijinul Romaniei atat in plan bilateral, cat si international."