Macedonia a inceput ridicarea unui gard nou de sarma ghimpata la frontiera cu Grecia, in scopul de a controla mai bine fluxul de migranti ilegali, au anuntat surse militare, conform AFP.

Noul gard va fi construit in paralel cu cel existent, in scopul de a descuraja migrantii care intra in tara din Grecia, a declarat un oficial militar macedonean.

"Ideea este sa transmitem un mesaj migrantilor prin acest gard dublu iar ei sa renunte la intrarea ilegala in tara", a declarat oficialul, sub protectia anonimatului.

Macedonia a inceput in noiembrie filtrarea migrantilor, permitand intrarea doar refugiatilor din tari aflate in razboi (Siria, Afganistan si Irak) pe teritoriul sau, pentru a-si continua calatoria spre Europa de Vest.

La sfarsitul lunii ianuarie, autoritatile macedonene au restrictionat intrarea in tara, lasand sa treaca doar refugiatii care vor sa ceara azil in Germania si Austria.

Noul gard va fi ridicat in apropierea celui plasat in noiembrie, pe ambele parti ale vamii Gevgelija, prin care trec in mod regulat refugiatii.

Presa locala sustine ca gardul va avea o lungime de peste 30 de kilometri.