Femeile gravide din orasul Saveni, dar si din comunele limitrofe, nu vor mai putea naste, incepand din 15 februarie, la Saveni, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati, Stefan Bercea, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, Compartimentul de obstetrica-ginecologie si neonatologie de la Saveni va fi desfiintat, de saptamana viitoare, printr-o decizie a presedintelui Consiliului Judetean Botosani, Gheorghe Sorescu, ca urmare a numarului scazut de nasteri inregistrat in ultimii ani.

'Pacientele care vor necesita internare vor fi dirijate catre Sectia de obstetrica- ginecologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Botosani. Personalul din cadrul sectiei va fi dirijat catre alte sectii, conform optiunii persoanei', a afirmat Bercea.

Sectia exterioara Saveni a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati (fostul Spital Orasenesc Saveni) va dispune doar de un cabinet ambulatoriu de obstetrica-ginecologie, care va functiona de luni pana vineri, intre orele 7.00-14.00 si care va asigura doar consultatii.