Luni, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in prima decada a lunii februarie, cu precadere in regiunile intracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 4 si 14 grade, iar cele minime intre -10 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6...7 grade in Dealurile Banatului, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, indeosebi noaptea in vest si nord-vest, unde pe arii restranse va ploua slab. Spre sfarsitul intervalului, in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, la altitudini mari, vor fi si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, dar si in partea de vest si cea de rasarit a teritoriului. Dimineata si noaptea, in zonele joase de relief din centru, sud si est vor fi conditii de ceata.

La Bucuresti, vremea va fi calda pentru prima decada a lunii februarie. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 8 grade, iar cea minima va fi de -3...-1 grad. Dimineata si noaptea, in zona preoraseneasca, vor fi conditii de ceata.

Marti, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data; temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 16 grade, cu cele mai ridicate valori in vestul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse intre -5 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 8...9 grade in Dealurile Banatului.

In regiunile din vestul, nord-vestul si centrul tarii vor fi innorari temporare, pe arii restranse va ploua slab, iar in zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar in zonele joase de relief, dimineata si noaptea, izolat va fi ceata. Vantul va avea intensificari in regiunile vestice si la munte, unde in a doua parte a intervalului rafalele vor depasi local 60 km/h, iar in rest va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate, temporare in est si in centru.