Tarile Uniunii Europene care inregistreaza imigranti au nevoie si de centre pentru detinerea extracomunitarilor care nu au dreptul sa ramana pe teritoriul european, afirma Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migratie, Afaceri Interne si Cetatenie, potrivit Mediafax.

Intr-un interviu acordat Euractiv, Avramopulous a explicat ca, in afara centrelor speciale pentru imigranti, tari europene precum Grecia si Italia, unde sosesc sute de mii de clandestini, au nevoie si de spatii speciale pentru detinerea extracomunitarilor care nu obtin azil si trebuie expulzati.

In asteptarea procesarii cererilor de azil, "acesti oameni trebuie sa stea undeva, astfel ca este normal sa fie construite mai multe centre de receptie", a spus oficialul UE.

"Dar sunt necesare si centre pentru detinerea imigrantilor care primesc decizii de repatriere, mai ales daca exista riscul de a fugi ori daca nu accepta sa fie repatriati", a subliniat Avramopulous, conform Euractiv.

Peste un milion de imigranti clandestini din Orientul Mijlociu si din Africa au sosit in Uniunea Europeana in anul 2015.