Cum iti poti "schimba" creierul ca sa scapi de insomnie. Cu putina disciplina (care te va ajuta sa-ti temperezi o eventuala inclinatie genetica) si tendinta de a te alinia la vechiul stil de viata, in doua saptamani poti trece de la nocturn la matinal. Iata cum: Alege o noua ora de trezire, care sa nu fie cu mai mult de 2 ore mai devreme decat cea obisnuita. Aceasta e ora la care te vei trezi in urmatoarele 2 saptamani, chiar si in weekenduri, indiferent daca ai iesit in oras cu o seara inainte si ai stat pana tarziu. Odata trezit, ridica-te din pat si pleaca deindata din casa intr-o plimbare de 30 de minute, menita sa iti ,"trezeasca" ceasul intern. Astfel, creierul tau va primi clar mesajul sa inceteze sa pompeze melatonina, iar pentru asta ai nevoie de multa lumina naturala, scrie psychologies.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

13 Semne ca suferi de o dereglare hormonala. Cum iti dai seama ca ai o dereglare hormonala? Cele mai comune semne ca treci printr-o dereglare hormonala sunt urmatoarele: 1. Ai o menstruatie neregulata Cand apar dereglari intre hormonii feminini, menstruatia e primul semn ca ceva nu e in ordine, de aceea ar trebui sa iei masuri si sa schimbi ceva in stilul de viata. 2. Te ingrasi nejustificat Daca mananci asa cum ai mancat intotdeauna si observi ca incepi sa te ingrasi, unul dintre motive ar putea fi dereglarea hormonala, scrie doctorulzilei.ro.

Cum ne poate afecta aerul pe care il respiram greutatea corporala. Doi oameni pot consuma aceleasi alimente, face acelasi tip de exercitii fizice, dar pe parcursul anilor unul dintre ei sa castige mai mult in greutate decat celalalt. Aparent, acest lucru are legatura si cu aerul pe care il respiram. Micile particule poluante si iritante pot afecta capacitatea corpului de a arde energia. Daca pe termen scurt, efectele sunt aproape neglijabile, pe termen lung ar putea duce la boli serioase. "Incepem sa intelegem ca poluarea aerului poate afecta mai mult decat plamanii", a spus Hong Chen, cercetator la Public Health Ontaria si Institute of Clinical Evaluative Sciences in Canada, potrivit Playtech.

Cu relaxare, despre teama de imbatranire. Pentru cei mai multi oameni care se confrunta cu frica de imbatranire, inaintarea in varsta pare a avea legatura cu respingerea, insingurarea, izolarea, cu frica de boala sau frica de saracie, cu teama ca in urma lor nu ramane nimic - si aici ma refer la acei oameni care nu au copii. Fricile acestea secundare duc, de multe ori, la luarea unor decizii proaste, cu impact negativ in prezent. Rezulta de aici alegerea unor parteneri de viata nepotriviti, ramanerea in relatii toxice, consumul de alcool, de droguri, tulburari alimentare, operatii estetice, tulburari obsesiv-compulsive, obsesii fata de anumiti barbati, depresie, anxietate etc, scrie psychologies.ro.

Cum sa imbunatatesti circulatia limfei. Limfa ajuta la eliminarea toxinelor din organism, iar cand nu circula la viteza maxima, apar celulita, inflamatiile si retii mai multa apa decat de obicei. Fa miscare Cel mai simplu mod prin care poti pune limfa in miscare este sa faci sport sau masaj, potrivit theheartysoul.com. Si o plimbare usoara iti va ajuta sistemul limfatic sa functioneze mai bine, dar este bine sa stii ca sariturile sunt cele mai bune exercitii pentru o buna circulatie a limfei. Fa-ti un masaj limfatic Masajul limfatic poate fi facut la specialist sau acasa. Daca ai celulita, ar trebui sa iti faci zilnic un astfel de masaj. Este foarte eficient, deoarece inlatura stratul de celule moarte de pe piele si corpul elimina toxinele mai eficient, potrivit Unica.ro.