Ministrul canadian al Apararii are un simt al umorului negru extrem de bine dezvoltat. Nu imi pot imagina pe cineva din actuala SUA sau Marea Britanie cu o functie de conducere atat de importanta care sa compuna un astfel de raspuns genial!!

Asadar, iata ce s-a intamplat.

O canadianca cu vederi liberale a scris o multime de scrisori catre guvernul canadian, plangandu-se de tratamentul insurgentilor inchisi (teroristi), care sunt tinuti captivi in facilitati ale Sistemului Afgan National de Corectie. Ea a cerut un raspuns la scrisoarea ei si a primit urmatorul raspuns:

National Defence Headquarters

M Gen George R. Pearkes

Bldg., 15 NT 101 Colonel By Drive

Ottawa, ON K1A 0K2, Canada

Stimata cetateana ingrijorata,

Va multumesc pentru scrisoarea dumneavoastra recenta in care va exprimati ingrijorarea profunda fata de tratamentul teroristilor talibani si Al-Qaeda capturati de fortele canadiene, care au fost ulterior transferati la guvernul afgan si sunt in prezent detinuti de oficiali afgani in facilitati ale Sistemului National de Corectie din

Afganistan.

Administratia noastra ia in serios aceste probleme si opiniile dumneavoastra au fost auzite tare si clar aici in Ottawa. Veti fi incantati sa aflati,ca datorita preocuparilor cetatenilor asemenea dumneavoastra, vom crea un nou program aici, la Departamentul Apararii Nationale, care sa fie numit "Programul liberal de asumare a responsabilitatii pentru ucigasi", sau PLARU pe scurt.

In conformitate cu liniile directoare ale acestui nou program, ne-am decis, pe baza de proces, sa aducem mai multi teroristi care sa fie plasati in casele cetatenilor ingrijorati de aceasta cauza, cum sunteti dvs., in intreaga tara, sub ingrijirea personala a acestor cetateni.

Detinutul dumneavoastra personal a fost selectat si este programat pentru transport sub paza inarmata la domiciliul dumneavoastra din Toronto lunea viitoare. Mohammed Ahmed bin Mahmud este detinutul dvs. si trebuie sa fie ingrijit in conformitate cu standardele cerute personal de dumneavoastra in scrisoarea de reclamatie. Veti fi incantata sa aflati ca vom efectua inspectii saptamanale pentru a ne asigura ca standardele de ingrijire pentru Ahmed sunt proportionale cu recomandarile dumneavoastra.

Desi Ahmed este sociopat si extrem de violent, speram ca sensibilitatea fata de ceea ce a fost denumita "o problema de atitudine a sa" il va ajuta sa depaseasca aceste defecte de caracter. Poate ca aveti dreptate cand descrieti aceste probleme ca fiind doar diferente culturale.

Am inteles ca aveti de gand sa ii oferiti consiliere si scolarizare la domiciliu, va recomandam insistent sa angajati niste ingrijitori personali. Va rugam sa va avertizati prietenii evrei, vecinii sau rudele cu privire la musafirul din casa dumneavoastra, ca ar putea deveni agitat sau chiar violent, desi suntem siguri ca va veti intelege cu el.

El este, de asemenea, expert in construirea unei mari varietati de dispozitive explozive, din produse comune de uz casnic, astfel incat este posibil sa doriti sa pastrati aceste elemente incuiate, cu exceptia cazului in care, in opinia dvs., acest lucru ar putea sa-l jigneasca.

Teroristul adoptat de dumneavoastra este un expert in lupta corp-la-corp si poate curma viata umana cu chestii simple, precum un creion sau o unghiera. Va sfatuim sa nu-i cereti sa demonstreze aceste competente, nici in casa dumneavoastra nici oriunde ati alege sa-l plimbati in timp ce il ajutati sa se adapteze la viata din tara noastra.

Ahmed nu va dori sa interactioneze cu dumneavoastra sau fiicele dvs. decat din punct de vedere sexual, din moment ce el vede femeile ca o forma de proprietate, dumneavoastra neavand astfel nici un drept, nici acela de a-i refuza cererile sale sexuale. Acesta este un subiect deosebit de sensibil pentru el.

De asemenea, trebuie sa stiti ca el a aratat tendinte violente vizavi de femeile care nu respecta codul vestimentar pe care el il recomanda ca tinuta adecvata. Sunt sigur ca va veti bucura de anonimatul oferit de burka de-a lungul timpului.

Doar amintiti-va ca si asta face parte din respectul pentru "cultura si libertatea credintelor religioase ", asa cum ati scris in scrisoarea dumneavoastra.

Aveti grija de Ahmed si amintiti-va ca vom incerca sa va punem un consilier la dispozitie pentru a va ajuta in orice dificultati cu care va veti confrunta in timp ce Ahmed se adapteaza la cultura canadiana.

Va multumim din nou pentru grija dumneavoastra. Apreciem cu adevarat atunci cand oameni ca dvs. ne informeaza cu privire la modul corect de a ne face treaba si sunt ingrijorati pentru semenii nostri.

Mult noroc si Dumnezeu sa va binecuvanteze.

Cu prietenie,

Gordon O'Connor

Ministrul Apararii Nationale