Miscarea de tineret 64 de comitate (HVIM) a respins duminica acuzatiile Romaniei potrivit carora intentiona sa detoneze o bomba la Targu Secuiesc (Kezdivasarhely), in centrul Romaniei, informeaza agentia MTI, citata de Agerpres.

HVIM a raspuns la declaratiile facute de procurori ai unitatii de contraterorism si crima organizata (DIICOT) din Romania care au anuntat ca autoritatile au retinut un lider local al HVIM suspectat ca intentiona sa detoneze un dispozitiv exploziv artizanal in acest oras marti in timpul sarbatorii nationale.

HVIM, care se descrie ca "radicali nationalisti", a mai declarat ca organizatia sa din Tinutul Secuiesc a fost expusa la "hartuieli si calomnii din partea serviciilor secrete" pe parcursul zilei trecute, noteaza MTI.

Ea adauga ca comunicatul de presa emis de serviciul roman de informatii SRI este "plin de minciuni" deoarece autoritatile nu au gasit "niciun dispozitiv exploziv ce ar fi putut fi utilizat intr-un mod imaginat de SRI".

In timpul perchezitiilor efectuate, autoritatile nu au gasit nimic altceva decat "steaguri, T-shirt-uri, petarde de Anul Nou, un accesoriu optic pentru airsoft si artificii pentru un tort de zi de nastere", mai afirma HVIM.

HVIM, al carei nume se refera la numarul de comitate din Ungaria in interiorul frontierelor pre-tratatul Trianon, anunta ca din cauza "calomniilor absurde" se va adresa tribunalelor internationale, presei internationale si organizatiilor de drepturi ale omului.

Crestin-Democratii ce coguverneaza in Ungaria au declarat ca daca acuzatiile se dovedesc intemeiate, vor condamna HVIM deoarece minoritatea etnica maghiara din Romania a luptat intotdeauna pentru drepturile ei pasnic, potrivit partidului, noteaza MTI.