Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a transmis felicitari omologului sau roman, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Nationale, subliniind ca 1 Decembrie este prilej de sarbatoare in cele "doua state romanesti".

"Stimate domnule Presedinte Klaus Iohannis, am onoarea si placerea sa va adresez felicitari din toata inima, cu titlu personal si din numele poporului Republicii Moldova, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei. Este o sarbatoare pentru toti romanii, inclusiv pentru cei din partea stanga a raului Prut. La 1 decembrie 1918, Basarabia se afla deja in componenta Romaniei, prin votul istoric al Sfatului Tarii de la 27 martie 1918, ceea ce constituie pentru noi, urmasii marilor nostri inaintasi, un adevarat motiv de mandrie", a transmis Nicolae Timofti intr-un mesaj postat pe Facebook, potrivit Mediafax.

"Cu multa satisfactie, constat ca in prezent raporturile politice, economice si interumane dintre cele doua state romanesti sunt in ascensiune. Apreciem inalt eforturile pe care le depune Romania si dumneavoastra personal pentru avansarea Republicii Moldova pe drumul european, precum si pentru modernizarea institutiilor noastre publice prin intermediul proiectelor sprijinite financiar de catre autoritatile de la Bucuresti", a adaugat Timofti.

"Permiteti-mi sa va asigur, Excelenta, ca ne bucura orice realizare a Romaniei, pe plan intern si extern. Ne dorim ca si Republica Moldova sa progreseze pe calea reformelor democratice si sa faca un pas decisiv catre marea familie europeana. Sunt convins ca acest deziderat este posibil prin cooperarea multidimensionala pe care o promovati dumneavoastra, in calitate de Presedinte al Romaniei, si pe care o dezvoltam in comun. Transmitand urari de prosperitate poporului roman, va rog sa acceptati, stimate domnule Presedinte, expresia deosebitei mele consideratii. La Multi Ani!", a precizat Timofti.