Sotia actorului Sean Connery, Micheline Roquebrune, este acuzata de o frauda fiscala de mai multe milioane de euro in cadrul unei tranzactii imobiliare pe care a realizat-o in Marbella si risca pana la doi ani si jumatate de inchisoare, daca va fi gasita vinovata de catre justitia spaniola, informeaza Mediafax.

Micheline Roquebrune este acuzata de complicitate la fraudarea statului spaniol cu milioane de euro, care ar fi trebuit platite ca taxe pe proprietate, potrivit theguardian.com.

Daca va fi condamnata, Micheline Roquebrune, in varsta de 86 de ani, risca o amenda de pana la 16 milioane de lire sterline (22,7 milioane de euro) si pana la doi ani si jumatate de inchisoare.

Potrivit unor documente ale justitiei spaniole, Micheline Roquebrune este cercetata in legatura cu vanzarea unei proprietati pe care aceasta si Sean Connery au detinut-o in statiunea balneara Marbella si pe care au vandut-o in 1998 pentru o suma de 5,6 milioane de lire sterline (6,4 milioane de euro).

Actorul Sean Connery, in varsta de 85 de ani, a fost scos de sub acuzare la inceputul anului trecut, dupa ce a fost cercetat la randul sau in cadrul acestei investigatii de lunga durata, care a fost numita de oficialii spanioli "Operatiunea Goldfinger". Insa procurorii sustin ca sotia actorului a conspirat cu avocati si oameni de afaceri pentru a ascunde profiturile rezultate ca urmare a acestei tranzactii imobiliare. Resedinta a fost transformata intr-un complex de apartamente de lux dupa aceasta tranzactie, fiind considerata "suspecta" de catre anchetatori. De-a lungul investigatiei, Micheline Roquebrune a negat acuzatiile care i-au fost aduse.

Acuzatiile ii vor fi comunicate lui Roquebrune in Bahamas, unde aceasta locuieste in prezent alaturi de Connery. Procesul va avea loc la o instanta din Malaga, la o data care urmeaza sa fie stabilita.

Statiunea balneara Marbella a fost zdruncinata, in ultimii ani, de un scandal de coruptie imobiliara, in urma caruia a fost schimbata toata echipa din conducerea municipala.