Armata guvernamentala siriana a capturat o parte din teritoriul controlat de gruparea jihadista Statul Islamic (SI) la est de Alep, printre care si mai multi kilometri de autostrada care leaga orasul de capitala "de facto" a jihadistilor, Raqqa, informeaza sambata televiziunea de stat, citata de Reuters.

Zonele respective s-ar afla la est de Kweires, o baza aeriana recucerita de la Statul Islamic la 10 noiembrie, intr-una dintre ofensivele lansate de armata guvernamentala siriana cu sprijinul loviturilor aeriene ruse, fortelor iraniene si combatantilor din miscarea Hezbollah, citeaza Agerpres.

Potrivit informatiilor furnizate de televiziunea de stat siriana, armata a capturat satele Kaskis si Akula si portiuni importante de suprafete agricole, dar a reusit de asemenea sa obtina controlul asupra unor tunele si fortificatii. Cele doua sate se afla la circa 60 km de Alep.

Autostrada mentionata de televiziunea siriana se indreapta de la Akula spre Raqqa, aflata la 150 km departare, trecand si prin Tabqa, localitate controlata de gruparea SI.

Armata guvernamentala siriana si aliatii ei a reusit o serie de progrese in dauna gruparii SI si in sud-estul provinciei Homs, noteaza Reuters.