​Tima Kurdi, matusa copilului sirian care a murit inecat in august, in timp ce familia sa incerca sa ajunga pe tarmul grecesc, a anuntat ca spera ca familia ei sa i se alature in Canada pana la Craciun. Astfel, autoritatile canadiene ar fi aprobat cererea de azil a lui Mohammed Kurdi, unchiul lui Alan Kurdi, a carui fotografie a devenit virala si a nascut dezbateri aprinse pe tema crizei refugiatilor, potrivit The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Abdullah Kurdi, cel care si-a pierdut cei doi fii si sotia in drumul periculos spre insulele grecesti, nu doreste sa primeasca azil in Canada. Acesta s-a mutat in Irak, unde ii ajuta pe copiii a caror viata a fost afectata de jihadisti.

Tima Kurdi a incercat sa-si aduca fratele in Canada in trecut, insa aplicatia sa a fost refuzata de catre autoritatile canadiene. Ea sustine ca refuzul aplicatiei l-a determinat pe Abdullah Kurdi sa plece pe mare impreuna cu familia sa, in speranta ca va ajunge pe tarmul grecesc. Din pacate, Kurdi si-a pierdut familia dupa ce barca in care se aflau s-a scufundat.