Casa Alba a fost blocata joi dupa ce o persoana a reusit sa sara gardul institutiei, anunta The Guardian, adaugand ca intrusul a fost prins imediat. Cu toate acestea, incidentul vine dupa ce serviciile secrete au luat masuri pentru a intari securitatea.

In ciuda rapiditatii cu care intrusul a fost capturat, casa prezidentiala a ramas baricadata, timp in care serviciile secrete au cercetat intreaga zona invecianta, scriu ABC News si alte agentii media.

Reprezentantii serviciilor secrete nu au putut fi contactati imediat pentru a comenta pe baza incidentului.

Incidentul de Ziua Recunostintei a venit intr-o perioada de ingrijorari legate de securitatea oficialilor, si nu numai, in Statele Unite si alte tari occidentale, ca urmare a atacurilor teroriste din Paris de pe 13 noiembrie ce au dus la moartea a 130 de persoane.

Conform programului anuntat public, presedintele Barack Obama se afla in Washington, la Casa Alba pentru a celebra sarbatoarea americana.

Incidentul de joi a venit chiar in urma unor masuri luate de serviciile secrete pentru a imbunatati securitatea la Casa Alba, datorita unei serii de brese. Aceste masuri includ schimbarea gardului cu scopul de a le face mai greu de escaladat.