Un incendiu a izbucnit joi la un hotel din Mamaia. 8 autospeciale de pompieri intervin pentru stingerea flacarilor, anunta Digi 24. Incendiul s-a produs la hotelul Histria din statiunea Mamaia si a fost stins dupa ce zeci de pompieri au intervenit, timp de aproape 5 ore, cu 12 autospeciale.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, Anca Chirita, a declarat, pentru Agerpres, ca la fata locului au ramas in continuare doua autospeciale pentru asigurarea masurilor de siguranta.

Cauza izbucnirii focului urmeaza sa fie stabilita, precum si valoarea pagubelor materiale produse.

Proprietarul hotelului considera ca incendiul ar fi putut izbucni in urma unui scurtcircuit la eoliana de pe acoperisul unitatii turistice.

Peste 50 de pompieri, cu 12 autospeciale, au intervenit pentru stingerea unui incendiu iscat, joi, la hotelul Histria din statiunea Mamaia, focul cuprinzand acoperisul unitatii turistice, fara a se inregistra victime.

In momentul izbucnirii incendiului, in hotel se aflau trei angajati.

Reprezentanti ai ISU Dobrogea au declarat, pentru AGERPRES, ca flacarile iscate la acoperis au afectat si camerele aflate la ultimul etaj al hotelului care are trei niveluri.

Pentru a elimina focarele de incendiu, lucratorii ISU au decopertat acoperisul, acesta avand o suprafata de cateva sute de metri patrati.

Hotelul Histria din statiunea Mamaia ii apartine lui George Bosanceanu, cercetat si judecat in mai multe dosare penale pentru comiterea de diverse infractiuni. In ultimii ani, afaceristul a fost acuzat de alimentare ilegala cu energie a hotelului, precum si de construirea unitatii turistice fara a detine autorizatiile necesare.