Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat miercuri propunerea Consiliului Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) de incadrare a lui Nicolae Eugen Crisan pe unul dintre posturile de director general adjunct, in urma concursului organizat in luna noiembrie 2015 pentru aceasta pozitie, a anuntat ASF. Tot in aceasta luna, Fondul, care gestioneaza in prezent procedura de faliment de la Astra Asigurari, l-a angajat prin concurs pe Costin Anghel, fost jurnalist B1 TV, in functia de specialist in relatii publice pentru o perioada de sase luni, conform precizarilor transmise HotNews.ro de conducerea FGA.

Nicolae Crisan, director general adjunct al FGAFoto: AGERPRES

Conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara a anuntat miercuri ca a aprobat "propunerea Consiliului Fondului de Garantare a Asiguratilor de incadrare a domnului Nicolae Eugen Crisan pe unul dintre posturile de Director General Adjunct, in urma concursului organizat in luna noiembrie 2015 pentru aceasta pozitie. Pentru postul de Director General (detinut acum cu delegatie de domnul Nicolae Crisan) urmeaza sa se deruleze, de asemenea, un proces de recrutare si selectie".

Potrivit ZF, Nicolae Crisan a fost presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in perioada 2001-2006, iar in decembrie 2011 a fost numit director general al Fondului de garantare a asiguratilor, institutia care se ocupa cu despagubirea clientilor companiilor de asigurari intrate in faliment.

Crisan este cel care a pus practic bazele CSA, in anul 2001, cand a transformat un departamant specializat din cadrul Ministerului de Finante intr-o autoritate de reglementare de sine-statatoare.

Crisan a fost in ultimii ani consilier principal in cadrul Fondului de garantare a asiguratilor si s-a ocupat de administrarea speciala a unor companii falimentare, precum Euroasig sau KD Life.

  • Cine se va ocupa de comunicarea FGA cu mass-media

Tot in aceasta luna, mai exact in 12 noiembrie, Fondul de Garantare a Asiguratilor a anuntat pe site ca 'pentru comunicarea cu Mass-Media, Fondul de Garantare a Asiguratilor l-a cooptat in echipa pe domnul Costin Anghel, specialist in comunicare".

Costin Anghel a lucrat anterior proape 5 ani ca jurnalist la B1 TV, avand experienta inclusiv in domeniul asigurarilor. Potrivit datelor din profilul sau de LinkedIn, inainte de a lucra la B1 TV, Costin Anghel a fost director de comunicare la Fundatia Hand-Rom (4 luni) si reporter la Jurnalul National (5 ani si 3 luni).

La solicitarea HotNews.ro, Carmen Radu, presedintele Consiliului de Administratie al FGA, a precizat ca angajarea acestuia s-a facut prin concurs:

"Pentru ocuparea acestui post de specialist in relatii publice in cadrul FGA, a fost postat un anunt pe site-ul FGA cu specificarea faptului ca pentru acest post contractul de munca este pe perioada determinata cu posibilitatea prelungirii duratei.

Dupa finalizarea etapei de depunere a CV-urilor si a scrisorilor de intentie, s-a dispus prin decizia conducerii FGA constituirea unei comisii de analiza/selectie a aplicatiilor si organizarea si desfasurarea Interviurilor Socio-Profesionale pentru postul de specialist in relatii publice. Au fost primite, in termenul din anunt, 5 CV-uri din care, in urma etapei de eligibilitate, au fost declarati eligibili 3 candidati.

In 27.10.2015 s-au desfasurat interviurile socio-profesionale la care s-au prezentat 2 candidati din cei 3 invitati la interviu.Etapa de Interviu Socio-profesional s-a incheiat cu un proces verbal al comisiei in urma caruia dl Anghel Costin a fost declarat castigator. Domnul Anghel Costin a incetat contractul de munca la angajatorul anterior si a fost angajat la FGA incepand cu 03.11.2015 in functia de specialist in relatii publice pe perioada determinata de 6 luni, cu un salariu conform grilei aprobata la nivel de FGA.

Mentionam ca procesul de recrutare s-a desfasurat in conformitate cu Politica de recrutare si selectie pentru ocuparea posturilor din cadrul FGA", a precizat Carmen Radu, pentru HotNews.ro.