Guvernul are ambitia sa propuna partidelor politice care vor intra in campanie electorala anul viitor un proiect cadru de dezvoltare economica care sa fie asumat cu larga majoritate de clasa politica si care sa fie pus in aplicare de guvernarile viitoare, a spus premierul Dacian Ciolos, la Gala ZF, potrivit Mediafax.

Dacian CiolosFoto: Bogdan Dinca

"Saptamana trecuta am inceput sa discutam despre un proiect de dezvoltare economica pe care vrem sa-l gandim nu doar pentru masurile concrete pe care le-am putea aplica in cursul acestui an, dar si pentru a-l lasa guvernelor care vor urma dupa sfarsitul lui 2016, un cadru, un proiect de gandire de dezvoltare economica, care sa tina cont de experienta dumneavoastra, dar care sper eu sa fie asumat si de marea majoritata a clasei politice, asta este ambitia noastra", le-a spus premierul reprezentantilor mediului de afaceri prezenti la Gala ZF 2015, marti seara.

El a afirmat ca sunt cateva teme, cum ar fi dezvoltarea economica, tema care trebuie gandita in perspectiva si luand in considerare capitalul, in general, si in mod special capitalul romanesc care, in opinia premierului, devine din ce in ce mai dinamic si mai activ.

"Trebuie sa cream acest cadru pe care sa-l convenim cu clasa politica, sa profitam de pozitia noastra cel putin din acest punct de vedere privilegiata de neutralitate politica, dar avand ca obiectiv interesul general al dezvoltarii economoce si deci sa fim in masura pana la sfarsitul anului viitor sa punem pe masa partidelor politice care vor intra in campanie electorala o gandire de dezvoltare economica de la care sa se poata porni apoi o viziune pe termen mediu si lung a masurilor pe care un guvern le poate sa le ia, a corelarii bugetului national cu fonduri europene, a pozitionarii Romaniei atat la nivel european, cat si international", a spus Ciolos.

Un alt aspect foarte important este, in opinia premierului, colaborarea mediului politic, a mediului economic, a societatii in general, pentru stabilirea unor obiective pe care Romania ar putea sa le sustina in 2019, atunci cand va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Premierul considera ca este foarte important sa se faca o analiza pentru a fi identificate resursele de care dispunem, a atuurilor pe care le avem, sa fie puse in valoare capitalul romanesc si resursa umana.

De asemenea, el considera ca trebuie gasite solutii si sa se stabileasca politici publice pentru sprijinirea educatiei, cercetarii-inovarii, politici de mediul, dar totul trebuie facut in corelare cu obiectivele de dezvoltare ale tarii.

Premierul Dacian Ciolos a fost invitatul special al Galei ZF, evenimentul fanion al publicatiei, care sarbatoreste 17 ani de la lansare.

Tema editiei din 2015 a Galei ZHF este ¬ZFuture - mereu tanar si antreprenor¬.

¬ZFuture ¬ mereu tanar si antreprenor¬ este demersul prin care ZF sustine o noua generatie de antreprenori romani care trebuie sa duca business-ul romanesc inainte, asa cum predecesorii lor, acum 17 ani, s-au lansat in afaceri fara sa stie unde vor ajunge.