02:21 Patru persoane inarmate cu mitraliere au sechestrat prizonieri un director de banca, sotia sa si cei doi copii, tinandu-i ostatici intr-o casa din orasul nordic francez Roubaix, aflat in apropiere de granita cu Belgia, informeaza Reuters. Indivizii au recurs la luarea de ostatici dupa o tentativa de jaf la un magazin de bijuterii. Unul dintre autorii luarii de ostatici din Roubaix a fost impuscat mortal de fortele de ordine, iar persoanele sechestrate sunt in siguranta, anunta autoritatile franceze, citate de Le Point.

Orasul francez RoubaixFoto: Google Maps

"Toti ostaticii sunt in siguranta", au transmis marti seara autoritatile franceze, potricit Mediafax.

"Unul dintre autorii atacului a fost impuscat mortal in cursul asaltului fortelor de ordine, iar altii au reusit sa fuga, fiind cautati", a comunicat Parchetul General al Frantei.

Un director de banca, sotia si cei doi copii au fost tinuti ostatici de patru indivizi inarmati cu mitraliere, intr-o casa din oraselul francez Roubaix, situat in apropierea frontierei cu Belgia.

Indivizii au recurs la luarea de ostatici dupa o tentativa de jaf la un magazin de bijuterii.

Doi ostatici au reusit sa scape, dupa care fortele de ordine au patruns in cladire, eliberand alti doi ostatici.

In schimbul de focuri, un atacator a fost impuscat mortal, iar altul a fost retinut. Alti doi agresori au reusit sa fuga, au declarat surse din cadrul politiei. Informatiile nu au fost confirmate oficial.

Luarea de ostatici nu pare sa aiba legatura cu atacurile teroriste de la Paris, in care au fost omorate 130 de persoane, au declarat oficiali locali, confirmand ca este o tentativa de jaf.

"Potrivit concluziilor preliminare, nu este vorba de un act terorist, ci de o tentativa de jaf", a transmis un oficial din cadrul politiei locale.

"Autorii au incercat sa efectueze o spargere, apoi, fiind cautati de politie, au luat ostatici", a comunicat Primaria locala.

Focuri de arma automata s-au auzit in zona, a relatat La Voix du Nord. Un important dispozitiv de securitate a fost creat in oraselul francez situat la frontiera cu Belgia.

21:55 Si Reuters noteaza, citand surse din politie, ca incidentul din Roubaix nu pare sa fie legat de atacurile teroriste, printre ostatici numarandu-se un director de banca si familia sa.

Nu se stie deocamdata despre cate persoane este vorba. Serviciile medicale locale au precizat ca mai multe persoane au fost ranite de gloante. Potrivit France 2, citat de LaLibre.be, ar fi vorba despre un jaf fara legatura cu atacurile de la Paris din data de 13 noiembrie.

Reuters relateaza ca barbati inarmati au luat ostatice mai multe persoane, dupa ce au fost trase focuri de arma, incidentul avand loc in orasul Roubaix din nordul Frantei. O sursa din politie a declarat pentru agentia de presa ca este posibil ca ostaticii sa fie un director de banca si familia sa.

"Se desfasoara o operatiune pentru eliberarea ostaticilor. Au fost trase focuri de arma iar cartierul a fost izolat (de autoritati)" a declarat sursa pentru Reuters. "Este posibil ca un director de banca si familia sa sa fi fost luati prizonieri".

Serviciile medicale si pompierii au confirmat ca in Roubaix, oras localizat la granita cu Belgia, se desfasoara o operatiune, fara a da insa detalii cu privire la natura ei.

AFP informeaza, citand primaria din oras, ca, dupa ce au deschis focul, atacatorii s-au retras, cu ostaticii, intr-o cladire. Le Figaro scrie, de asemenea, ca ostaticii sunt un director de banca si familia sa, indicand ca este posibil sa fie vorba despre un jaf mai degraba decat despre un act terorist.