PSD va vota cererea DNA pentru ridicarea imunitatii senatorului Dan Sova, a declarat luni presedintele PSD, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

''Cu toata parerea de rau, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii'', a spus Dragnea in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde luni se judeca dosarul "Referendumul".

Reamintim ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova. DNA il acuza pe Sova ca in perioada octombrie 2011 - iulie 2014 ar fi cerut si primit 100.000 de euro de la un denuntator, in schimbul traficarii influentei pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Biroul permanent al Senatului va discuta luni cererea privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova, urmand sa o transmita Comisiei juridice pentru formularea unui raport.