Parlamentul PNL Mihaita Calimente a facut astazi o declaratie extrem de controversata la Romania TV. Intrebat daca PNL va fi acceptat la Putere de catre manifestantii iesiti in strada, Calimente a spus ca "Daca strada nu ne vrea nici pe noi, atunci sa-i voteze pe bulgari".

Mihaita CalimenteFoto: Agerpres

Ulterior, Calimente a emis un comunicat de presa in care isi cere scuze pentru afirmatiile de la Romania TV: "Imi cer scuze pentru declaratiile pe care le-am facut astazi in privinta votului pe care l-ar putea acorda cei care au protestat fata de tragedia de la Clubul Colectiv. In acest sens, imi retrag afirmatiile facute in cadrul unei emisiuni televizate si ii rog pe cei care s-au simtit lezati de acestea sa-mi scuze comportamentul si sa-mi accepte scuzele".

Calimente are un lung istoric de declaratii controversate si de iesiri necontrolate in studiourile TV, de unde a si fost dat afara de cateva ori.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu si-a cerut scuze pentru declaratia "neinspirata" a lui Mihaita Calimente si a avertizat ca acesta "risca sa candideze in Bulgaria".