Judecatorul iesean Dan Anton ar fi promis unor oameni de afaceri italieni ca va interveni la fostul premier moldovean Vlad Filat pentru a-i ajuta sa intre pe piata bancara din Moldova - surse

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 21 octombrie 2015, 19:23 Dosare Anticoruptie


Judecatorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iasi, care a fost adus la audieri la DNA Bucuresti, este acuzat ca a promis oamenilor de afaceri italieni Fiorenzo Polloni si Del Gatto Renato ca va interveni la fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat pentru a-i ajuta sa intre pe piata financiar-bancara din aceasta tara, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit surselor citate, judecatorul Anton Dan si concubina sa, Marina Moglan, care avea dubla cetatenie romano-moldoveneasca, au avut mai multe intalniri si convorbiri telefonice cu cei doi oameni de afaceri.

In august 2015, Renato del Gatto i-a promis judecatorului iesean "o suma consistenta, dar neprecizata de bani, pentru sine, si un post de director de banca pentru concubina sa", la Chisinau, in schimbul interventiei acestuia pentru obtinerea autorizarilor necesare desfasurarii de activitati bancare pe teritoriul Republicii Moldova.

In cursul discutiilor, Anton Dan a acceptat promisiunea de a primi banii mentionati si a ocuparii postului de director de banca de catre concubina sa, "angajandu-se ca va interveni pe langa numitul Vladimir Filat, fost prim-ministru al Republicii Moldova, deputat in cadrul  Parlamentului Republicii Moldova, la momentul savarsirii faptelor, cat si pe langa membrii ai Guvernului Republicii Moldova", potrivit surselor citate.

Judecatorul mai este acuzat ca, prin intermediul fostului senator PD Teodor Hauca, care a fost si el audiat miercuri, s-a intalnit cu Sergiu Cavcaliuc si cu Ion Picicurov, ambii cu dubla cetatenie, romano-moldoveneasca, si le-a promis acestora ca poate interveni pe langa doi judecatori in privinta apelului la sentinta prin care Picicurov fusese condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru trafic cu tigari provenite din contrabanda.

In contrapartida, Teodor Hauca si Sergiu Cavcaliuc i-ar fi asigurat judecatorului, in octombrie 2014, cu titlu gratuit, servicii hoteliere si de transport pe raza oraselor Balti si  Chisinau din Republica Moldova.
 
Judecatorul este acuzat ca a instalat si aparatura de inregistrare video, disimulata intr-un ceas electronic, in apartamentul pe care concubina sa il detinea cu fostul sau sot, pentru a obtine detalii legate de viata privata a acestuia, astfel incat sa il poata santaja.

In plus, acesta si-ar fi ajutat concubina sa treaca granita cu cei doi copii minori, desi nu avea acordul fostului sot.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























967 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by