O femeie din Marea Britanie a fost condamnata la cinci ani de inchisoare pentru neglijenta parentala. Intrucat, anul trecut, fiul in varsta de doi ani al femeii s-a inecat intr-un lac, in timp ce aceasta isi verifica notificarile de pe Facebook, scrie The Guardian. De asemenea, femeia a fost anterior acuzata de vecini pentru isi lasa fiul sa se joace in mijlocul unei strazi intens circulate si se afla in baza de date a Serviciului de Protectie al Copiilor.

Claire Barnett, in varsta de 31 de ani, si-a pierdut fiul in martie 2014, dupa ce acesta s-a inecat in timp ce ea isi concentra atentia asupra telefonului. Desi a incercat sa-si salveze copilul, acordandu-i primul ajutor pana la sosirea ambulantei, acesta a fost declarat mort la spital. In timpul investigatiei, Barnett a oferit declaratii contradictorii ofiterilor de politie in legatura cu evenimentele care au dus la moartea copilului de doi ani.

”Fiul tau a murit din cauza comportamentului tau neglijent. Va trebui sa traiesti cu asta pentru intreaga taviata. Am speranta ca niciun copil nu va mai fi vreodata lasat in grija ta. Daca vei avea alti copii in viitor, cu siguranta ca acestia va vor fi luati in grija statului. Reprezinti un risc serios pentru orice copil lasat in responsabilitatea ta”, a declarat judecatorul de caz la pronuntarea sentintei lui Claire Barnett, relateaza The Guardian.