Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a trimis o plangere la Ministerul Sanatatii, in care solicita efectuarea de verificari in legatura cu tratamentul medical pe care il primeste in arestul Politiei Capitalei, scrie Agerpres.

Sorin Oprescu, in catuseFoto: Mediafax

In plangerea depusa de avocatii sai, Sorin Oprescu ii cere ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, sa verifice daca ii este respectat dreptul la sanatate, deoarece in arestul Politiei Capitalei nu ar avea parte de un tratament medical corespunzator.

De asemenea, el se plange ca nu primeste o dieta adecvata unei persoane care sufera de diabet.

Plangerea este indreptata impotriva unui medic de la arestul Politiei Capitalei si a sefului acestei institutii, pe care ii acuza ca nu au intreprins demersuri in vederea respectarii indicatiilor medicilor in cazul lui Oprescu.

Curtea de Apel Bucuresti judeca vineri o contestatie depusa de Sorin Oprescu la decizia instantei prin care i-a fost prelungit arestul preventiv cu 30 de zile, in dosarul in care este urmarit penal pentru luare de mita.

Oprescu nu este prezent la proces, deoarece se afla internat la Spitalul Fundeni.

Surse medicale au declarat joi ca Sorin Oprescu a fost internat in Sectia de Terapie Intensiva a Institutului Oncologic Bucuresti, unde urmeaza sa fie pregatit din punct de vedere medical pentru a i se face, in cursul zilei de vineri, un PET/CT (o investigatie imagistica foarte concludenta).

In cazul in care PET/CT-ul va arata ca edilul suspendat al Capitalei nu sufera de o afectiune maligna la plamani, acesta s-ar putea intoarce in arest in cursul zilei de vineri.

Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite.

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

'Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea primarului municipiului Bucuresti, facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si sa dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul primarului municipiului Bucuresti, precum si pentru primar', preciza DNA.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.