Prezenta in spatiul aerian sirian a unor avioane ale coalitiei conduse de SUA si avioane rusesti "creeaza o situatie plina de pericol", a subliniat luni ONU ca reactie la un incident intre Rusia si Turcia, informeaza AFP si Agerpres.

"Vedem acum diferite tari, diferite coalitii ce opereaza in cer deasupra Siriei, aceasta creeaza o situatie plina de pericole si foarte delicata", a declarat purtatorul de cuvant al ONU Stephane Dujarric.

"Acest lucru ar trebui sa conduca comunitatea internationala sa se concentreze asupra unei solutii politice" la conflictul sirian, a estimat el.

El a reafirmat ca "orice actiune contra Daech (gruparea Statul Islamic) si a altora trebuie sa fie in concordanta cu legile internationale si legile umanitare internationale".

Potrivit Ministerului rus al Apararii, incursiunea de sambata a unui avion de vanatoare rusesc in spatiul aerian turc a durat doar "cateva secunde" si a fost provocata de "vremea rea".

La randul sau, NATO a mentionat doua "violari" ale spatiului aerian turc comise de avioane de lupta rusesti Suhoi sambata si duminica in regiunea Hatay (sudul Turciei), intr-o declaratie comuna difuzata dupa o reuniune de urgenta luni dupa-amiaza la Bruxelles.