Comisia Europeana si Turcia au convenit un plan pentru a stapani fluxul de refugiati ce vine in Europa prin patrularea frontierei turcesti cu Grecia si prin ridicarea de noi tabere, scrie o publicatie germana ce citeaza surse de la Bruxelles si din guvernul german.

Oameni fugind de teoristii din BataclanFoto: Captura YouTube

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citata de Reuters, scrie ca, potrivit planului, Turcia va fi oblihgata sa protejeze mai bine granitele pe care multi migranti le-au trecut in periculoasa calatorie spre Uniunea Europeana.

Potrivit publicatiei germane ca paza de coasta din Turcia si Grecia vor lucra impreuna pentru a patrola estul Marii Egee, coordonate de Frontex, agentia de control la frontiera a UE, si ca refugiatii vor fi trimisi inapoi in Turcia.

In Turcia vor fi stabilite sase noi tabere pentru refugiati, ce vor putea gazdui pana la doua milioane de persoane, finantate partial de Uniunea Europeana.

Statele UE vor promite ca vor mai lua o parte dintre refugiati, astfel ca pana la 500.000 de persoane ar putea fi relocate in Europa fara a apela la traficanti sau fara a recurge la traversarea periculoasa a Mediteranei, scrie publicatia.

Totusi, un oficial de rang inalt implicat in negocierile cu Turcia a declarat Reuters ca Frankfurter Allgemeine a scris lucruri ce sunt peste ce se discuta acum intre Bruxelles si Ankara. "E un pic exagerat", a spus acesta.

Oficialul a spus si ca reprezentantii europeni au pregatit propuneri pentru gestionarea fluxului de migranti ce urmeaza sa fie discutate in timpul vizitei presedintelui turc Tayyp Erdogan in Bruxelles luni si intr-o intalnire de marti intre UE si tarile din vestul Balcanilor si din estul Mediteranei.